7 Voordelen van Bootcamp

Een tijdje geleden sprak ik een klant in de bootcamp over zijn opleiding die hij naast zijn baan bij een grote bank volgt. Hij gaat regelmatig naar opleidingsweekenden, heeft groepsopdrachten, moet lessen bijwonen en individuele opdrachten inleveren. Daarnaast moet hij deadlines halen op zijn werk en is hij altijd wel bezig met het opknappen van zijn huis.

 

Wat mijn klanten overhebben voor bootcamp

Hij, zijn vrouw en zoon zijn in 2021 bij mij begonnen met de Personal training aan huis. Toen de tijden van de training niet meer zo lekker uitkwamen, zijn ze overgestapt op de bootcamplessen in Leerdam. Zijn vrouw en hij zijn nog steeds enthousiaste klanten en komen het liefst drie keer in de week, terwijl ze wel 20 minuten moeten rijden om in Leerdam te komen.

Waarom ik het gesprek toen met mijn klant zo fijn vond, was omdat hij weer een deadline voor school te halen had. Maar hij koos er juist bewust voor om toch te komen sporten. Velen kunnen zich in mijn instelling vinden: je druk maken of je de deadline wel gaat halen en daardoor misschien avonden doorknallen tot de opdracht af is.

bootcamp

Ontstressen en buiten trainen met bootcamp

Maar hij zei juist dat die 2 uur echt niet uitmaken. Hij koos voor het feit dat hij even zijn lichaam kon bewegen en stress kon los laten. Het aan de buitenlucht trainen is dan een grote plus voor hem.

En dat is waarschijnlijk een van de grootste voordelen die ik je mee wil geven, naast alle andere voordelen die ik zo meteen ga benoemen.

Heb je een leven voor jezelf gebouwd waarin je veel verantwoordelijkheid hebt? Wil je doelen behalen? Of dat nu is om je kinderen een zo goed mogelijke opvoeding te geven, zoals een andere klant van me die fulltime time mama is, of dat je iemand bent zoals mijn klant hierboven. Bootcamp kan er echt voor zorgen dat je helemaal oplaadt. Emotioneel, fysiek en mentaal.

 

bootcamp

Doordat je even je dagelijkse taken mag vergeten in de lessen, laat je stress los. En ook al is het weer in Nederland niet altijd even zonnig, buiten sporten kan zoveel voor je algehele welzijn doen.

Variatie en plezier

Iets wat ik altijd in mijn bootcamp integreer is plezier en variatie. Ik heb al sinds het begin de zin ‘Wanneer kom jij buiten spelen?’ Dat is niet voor niets, want ik vind dat ook volwassenen nog plezier mogen ervaren. Want door plezier ontstress je ook! Vaak doe ik dat door spelletjes te verzinnen en die sportief in te vullen. Zo heb ik een heus bordspel, met grote dobbelstenen. Kijk maar hieronder.

 

 

Bootcamp

Nieuwe vrienden maken

Spellen en wedstrijden zorgen ervoor dat je samen moet werken met onbekende mensen. Leerdam kent ondertussen heel wat import. We hebben sinds 10 jaar een hele nieuwe wijk erbij en daardoor komen er meer mensen wonen die vanuit grote steden gewend zijn aan bootcamp. Deze mensen willen ook graag nieuw volk hier leren kennen.

Ik ben zelf ook import en heb me bij de sportschool aangemeld, zodat ik vriendjes kon maken. In een groepsles zoals bootcamp waarin je op een speelse en leuke manier ‘moet’ samenwerken, kan je niet anders dan een band opbouwen met leuke mensen. Ik vind dat een van de leukste dingen om te zien en noem mijn club daarom ook vaak bootcampfamily.

Resultaten boeken – fitter, sneller, sterker

Zo word je dus spelend fit. En daarover gesproken. Fit worden…. Ik ben ooit mijn reis begonnen in de sportschool. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het toen echt geweldig. Het feit dat ik bijna het dubbele van mijn lichaamsgewicht kon tillen, vond ik echt machtig. Maar ik miste wel variatie. De groepslessen zoals Zumba en Yoga volgde ik maar zelden.

Bootcamp

Over de jaren heb ik een hele verzameling aan attributen. Daarnaast kun je echt super veel met je lichaamsgewicht. Door deze combinatie zorg ik er altijd voor dat de lessen anders zijn. Zo vervelen ze nooit. Ik maak wel een plan per kwartaal voor de lessen en wissel daardoor cardio af met krachttraining. Het resultaat is dat je een mooi gestroomlijnd, oftewel athletisch lichaam, krijgt en mooie spieren. Spiermassa zorgt ervoor dat je gezond oud wordt. Je verbrandt meer in rust, je stofwisseling verbetert, je botten en gewrichten worden beschermd.

Zo had ik onlangs de Glow Up. 10 dagen elke dag, driekwartier per dag sporten. Inclusief een voedingsschema, recepten en meer informatie over gezond eten en een gezonde leefstijl. Dat ik weer een story had gepost op Instagram, kreeg ik een bericht van een andere klant dat ik hem in problemen bracht, omdat de gaten (aan de goede kant) van zijn riem op zijn… Dat kan bootcamp dus als side effect hebben op je lichaam…

bootcamp

Professionele begeleiding

Als je op zoek gaat naar een bootcampclub, mag je altijd vragen naar welke ervaring een trainer heeft en of diegene een opleiding heeft gedaan. Wat ik vaak zie, is dat er met bootcamp toch wel grote groepen zijn. Ik hou daar niet van, omdat ik echt een mierenneuker ben wat betreft houding en uitvoering. Ook vind ik het belangrijk dat de oefeningen aan jouw kunnen worden aangepast.

Nee, ik ben daardoor juist geen schreeuwlelijk en de klanten die in mijn lessen investeren vinden dat ook niet nodig. Ja, ik kan me helemaal verkneukelen als ik een zucht door de groep hoor gaan omdat ik weer een zware training heb verzonnen. Maar ik ga het niet nog zwaarder maken en kom zeker niet met opmerkingen zoals: ‘Je oma kan het nog beter.’ Ik vind dat totaal niet nodig.

Ik hou er juist van als mensen ervoor moeten werken omdat ze het willen en dan aan het einde van de les zeggen: “Dat was een lekkere training!”

Lijkt het je wat om eens te komen snuffelen? Meld je dan aan voor de proefweek! Je kunt dan een week lang gratis en vrijblijvend komen sporten! Wist je dat je ook nog eens twee gratis personal trainingssessies krijgt als je een jaarabonnement afsluit? Als je eerst meer wilt lezen, klik dan hier!

bootcamp

Laat me in de comments weten hoe het je bevalt!

Mind & Body Mastery: 7 Dagen Gratis Ontdekken!

Transformeer je leven met de gratis exclusieve 7-daagse intensive! Verken de kracht van je mindset en lichaam in deze ontdekkingsreis. Ontvang:

Zet nu de eerste stap naar een leven vol energie en succes! Vul onderstaand formulier in en laat de reis beginnen.

Er is iets misgegaan met je aanmelding. Probeer het nog eens.
Topper, je hebt je aangemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je nog niet uitgelezen?

Hieronder vind je nog meer workouts, tips voor lekkere, makkelijke gezonde voeding, recepten en tricks en inspiratie om je mindst te boosten!

rekken en strekken

Rekken en strekken voor je benen

In deze video ga ik je meenemen in een cooling down na het hardlopen. Of als je net een lekkere been workout hebt gedaan. Om spanning voorkomen en je flexibiliteit te vergroten is het belangrijk om na elke training te rekken en strekken. Laat me

Lees verder »
Er is niets meer hier. Mis je een blog? Stuur me een bericht!