Over mij

Zie mij in actie en volg me!

Over mij

De zon schijnt en ik kijk uit over de weilanden. Ik heb net een heerlijke wandeling met mijn honden achter de rug. Even flink ingespannen. Ik geniet met volle teugen en adem de frisse lucht in en weer uit. En dat is voor mij heel bijzonder, gewoon ademen.

Sinds ik aan mijn fysieke en mentale kracht werk, voel ik me steeds beter. Heb ik zin om te zingen, te bewegen, mezelf spiritueel, persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen en kies ik voor gezonde voeding omdat ik weet dat dat het beste voor me is. Dat ben ik waard. Meer dan waard. Maar dat is weleens anders geweest.

De laatste met gym

Ik ben Maria en heb vroeger last van astma gehad. Sporten was wel het laatste wat mij geadviseerd werd. Rustig aan doen, niet forceren, niet teveel inspanning leveren. De dokter en ziekenhuizen zag ik vaker dan de gymzaal op school. Waar ik trouwens überhaupt niet goed in was, in gym. Je weet wel zo’n meisje dat als laatste gekozen werd. Dat was ik.

Over mij

Duitsland

Ik groeide op als enig kind in Duitsland. We verhuisden op mijn 14e naar Nederland. Ik moest al mijn vrienden achter laten en opnieuw beginnen. Ik had nog steeds last van mijn astma. Ik leefde mijn leven op halve kracht. Totdat de dag kwam dat ik verliefd werd op een marinier. Een sporter, hij liet mij zien dat het ook anders kon. Zijn sterke wil, mentaliteit en bewegingsvrijheid zetten mij aan om voorzichtig te gaan bewegen. Niet alleen lichamelijk maar ook in mijn mindset begonnen dingen langzaam te veranderen.

Over mij

Wilskracht

Ik Maria, die nog geen shuttle run test kon lopen, ging naar de sportschool. Wat zouden mijn vroegere vrienden daar hard om gelachen hebben. Op de sportschool konden ze mij het vast wel leren. Ik werd sterker, zette door en leerde om mijn grenzen te verleggen. Ondertussen had ik mijn vriendje laten gaan. Maar de wilskracht om fit te worden, lichamelijk en mentaal, nam hij niet van me af.

Missie

Ik zag mensen op de sportschool met overgewicht, een zwakke rug, last van de enkels of adem tekort. Maar ook zonder doorzettingsvermogen, geen maatje om mee te sporten, onzeker over hun uiterlijk en weinig puf. Dat raakte mij. Ik herkende mezelf. Ik ben de opleiding Sport en Bewegingsleider gaan doen, ook mijn diploma voor gewichtsconsulente heb ik behaald en ik heb de Female Power cursus gedaan. Daarnaast ontwikkel ik mij op spiritueel niveau en ik ik een NLP-opleiding gedaan.

Over mij

Voluit leven

In mijn 20-ers werd er door bepaalde gebeurtenissen in mijn leven complexe PTSS vastgesteld. Na succesvolle therapieën afgerond te hebben kwam ik in aanraking met spiritualiteit en mocht ik de blokkaden die mijn trauma’s in mijn ziel en lichaam hadden veroorzaakt wegwerken. Sindsdien heb ik opleidingen in Reiki, NLP en meditatie gedaan en wil ik jou ook heel graag leren hoe je een veel lichter leven kunt leiden. Alles begint namelijk met de juiste mindset. En dat er meer is tussen hemel en aarde. 

Maar laat ik duidelijk zijn. Ik noem me een praktische bosheks. Ik sta met beide benen op de grond en ben gek op (wetenschappelijke) kennis. Ik zal je geen whoowhoo aansmeren.

Zorg goed voor jezelf

Ik ontdekte – en dat doe ik nog steeds – dat innerlijke rust, liefdevoller naar jezelf kijken het begin is van een veel mooier leven. Omdat je zelf de regie pakt en je veel meer grip krijgt op je gedachten, emoties en zelfbeeld. Dit is namelijk een levenslange reis.

Je kan 10 kilo afvallen, volledig gezond leven en elke dag sporten. Als jij jouw denkwijze niet aanpakt, niet dieper naar jezelf gaat kijken ben je nog steeds niet ‘gezond’ bezig en wordt je er nog steeds niet gelukkig van.

Het echte geluk vind je van binnen, in jou!

Klik hieronder op de knop voor mijn gratis aanbod en bepaal zelf of deze bij jou past.

Mijn werkwijze

3 pijlers voor een lang en gelukkig leven (het klinkt als een sprookje maar met het verschil dat jij zelf kunt bepalen hoe het verhaal verder gaat). Lees het hele verhaal om te zien of het resoneert. 🤗

Mindset

Het woord mindset is groter en omvattender dan je in eerste instantie zou denken. Naast dat je positieve gedachten kunt creëren, doorzettingsvermogen en een sterke wil, is het ook van belang dat je open staat voor andere mensen en meningen en de dingen die gebeuren tussen hemel en aarde.

Ik ben een reis aan het maken met mijn innerlijke geest die meer losmaakt dan elke andere vorm van zelfontwikkeling kan doen. Ik zweef niet boven de aarde als je dat wellicht denkt 🙂. Maar sta er juist met beide benen stevig op vast.

Ik heb ontdekt dat alles wat je wilt te bereiken is in het leven. Dat kan een gezonder lichaam zijn, een andere baan, een mooie relatie of een wereldreis maken.

Alles begint met werken aan jezelf. Je innerlijke criticus het zwijgen op leggen, erkennen dat jezelf ook fouten mag maken, liefdevol zijn voor je eigen geest en lichaam. En verder kijken dan je de afgelopen jaren gedaan hebt. Dit wil niet zeggen dat je de lat laag legt. Ik hou van hoge latten.

Pas als je aan je mindset gaat werken en je ook open staat voor een stukje spiritualiteit, is er ruimte voor meer in je leven. Meer geluk, meer wijsheid, meer vriendschappen en meer rust. En meer leven vanuit ontspanning en plezier.

Ik ga je graag voor en deel met liefde alle dingen die mij de afgelopen jaren stukken verder hebben gebracht in het leven.

Beweging

Wandelen, zwemmen, dansen, krachttraining, voetballen met je kids, fietsen door het bos. Kom in beweging!

Het zet letterlijk dingen in beweging. Ons lichaam is gemaakt om bezig te zijn. Om vol energie aan het werk te gaan.

En ook je emoties en gevoelens krijgen daardoor ruimte om te bewegen. Die keer dat je een wandeling in het bos maakte, kwam er ook ruimte in je hoofd. Die keer dat je danste in de kamer, er kwam een lach op je gezicht. Die keer dat je meedeed aan een bootcamp in de stromende regen, je was trots op jezelf en dat pakt niemand je af.

Mijn werkwijze is er altijd op gericht om het soort beweging te zoeken dat bij jou past. Die jou de energie geeft, het goede gevoel, de juiste mindset om het vol te houden.

Beweging die ervoor zorgt dat je ruimte krijgt om verder met jezelf aan de slag te gaan. Vanuit beweging ziet alles er anders uit (en niet alleen als je ondersteboven hangt aan een duikelrek).

Er komt als je beweegt een geluksstofje vrij. Die je anders doet kijken naar jezelf, naar de mensen om je heen en het leven.

Laten we samen uitvinden wat bij jou past. Zodat je verder komt, stap voor stap of sprong voor sprong!

Voeding

Het lijkt een inkoppertje; door gezonde voeding ga jij je beter voelen.

Maar als je beseft dat ons lichaam helemaal niet gemaakt is voor de dingen die wij voorgeschoteld krijgen in de supermarkt kun je je voorstellen dat het invloed heeft op alle delen in je leven. In een benzine auto gooi je ook nog steeds geen diesel toch?

En toch is gezonde voeding eten, en dat als een gewoonte maken, één van de aller moeilijkste dingen voor ons als Westerlingen. Je bent het gewend al die verpakte koeken, zuivel en snacks, het is makkelijk, verleidelijk en vaak smaakt het ook nog eens lekker.

Maar als je nu eens goed gaat voelen in je lichaam, voel je je dan helemaal lekker? Of heb je toch last van her en der wat ongemakken? Iets te zwaar wellicht, opgeblazen gevoel, regelmatig verkouden, hoofdpijn, vastzittende spieren.

Om nog maar te zwijgen over die keren dat je weinig energie hebt, je je minder blij voelt of überhaupt geen zin in de dag hebt.

Lichaam en geest worden beïnvloed door alles wat je eet. Ik heb het zelf ervaren en weet als geen ander waar de valkuilen op de loer liggen.

Ik kan jou helpen om stapje voor stapje je gewoontes aan te passen. En vooral om je denken te veranderen zodat je besluiten neemt omdat je het zelf wilt.

Omdat je merkt dat wat je eet ontzettend veel invloed heeft. Enne ik houd van praktisch, simpel en haalbaar. Mag ik je verder helpen zodat ook jij weer gaat stralen?

Ben ik de persoon om jou aan dat 'fuck-yeah'-leven te helpen?

Het beste help ik jou 1:1 om je leven een level up te geven! Daarom heb ik met alle zorg mijn diensten samengesteld. Hierin komt alles terug waarover je net hebt gelezen. Ik kan me voorstellen dat je aan deze pagina niet genoeg hebt en daarom wil ik je met mijn kennismakingsproduct laten zien en voelen hoe ik werk. Klik hieronder om je ernaartoe te laten toveren ❤️