Luna Maria - sporten voor de bewuste vrouw

Bootcamp Leerdam

Ben je opzoek naar een plek waar je je hoofd uit kunt zetten en even met je lichaam bezig kunt zijn? Gezellig in een kleine groep buiten sporten? Het maakt niet uit of je zwanger bent, wilt herstellen van een bevalling of nog geheel niet aan kinderen denkt. Ik ben er voor vrouwen die die me-time nodig hebben! Meld je gewoon aan voor een gratis proefles en ervaar het! 

Herken jij dat ook?

Druk, druk, druk! Geen tijd voor mezelf. Dus ook niet om te ademen, sporten of even ertussen uit te piepen voor me-time. Hoeveel van de onderstaande punten herken jij?

 • Eindelijk zit je op de bank, schreeuwt er een om je aandacht (kind, partner, hond?). Wanneer is het tijd voor JOU?
 • Je stapt elke dag met dikke ogen uit je bed en hebt er helemaal geen zin in.
 • Je hijgt al vóórdat je de trap oploopt!
 • De laatste keer dat je van het lachen in je broek pieste is al enige tijd geleden...
 • Maar je bent het ook zat om van het lachen in je broek te piesen...
Bootcamp Leerdam
Hoe staat het met de goede voornemens

Zou het leven niet mooier zijn als

je je lekker in je vel voelt? Stel je voor dat je elke dag fris wakker wordt. Je hebt er zin in, omdat je vanavond weer weet dat je me-time hebt. Goed voor je lijf, geest en ziel zorgen, omdat je je hoofd minimaal een keer per week mag uitzetten tijdens de bootcamp. Gezellig in een groep sporten en je daar thuis voelen. Jezelf zijn en weten dat je in goede handen bent, omdat ik alle oefeningen op jouw niveau en behoeften kan aanpassen. Je kunt er zeker van zijn dat je met een glimlach naar huis gaat, elke week weer sterker wordt en wie weet, val je die overtollige kilo’s ook nog af (maar daar mag je zelf ook voor aan de bak 😉 )

Wat je denkt, voelt en doet, ben je! Tijd om de beste versie van jezelf te zijn.

De oplossing

Kom buiten spelen bij Bootcamp Leerdam

Buiten spelen is niet alleen voor kinderen. Ook al ben je een volwassen vrouw, mag je het meisje in je echt wel aandacht geven! Want door te blijven spelen, ontwaak jij je innerlijke vreugde en zul je er de hele avond en aankomende dagen nog profijt van hebben! Spelenderwijs fit worden, noem ik dat.

Natuurlijk sporten wij in groepen, maar die zijn nooit groter dan 8 personen. Dat maakt dat ik jou centraal kan stellen en je optimaal kan begeleiden als je kampt met blessures, een oefening nog niet goed onder de knie hebt of meer uitdaging nodig hebt. Daarnaast hou ik niet van taboes. Je kunt me altijd aanspreken tijdens, voor of na de les als je ergens mee zit waarbij ik je kan helpen.

Voor het gemak heb ik een mooie aanmeld-app in elkaar geflanst, waar jij je niet alleen voor de volgende les kunt aanmelden, maar ook je volgende strippen kunt aanschaffen, thuis kunt doorgaan met sporten en alles rondom Luna Maria in de gaten kunt houden. 

Maar je kunt het pas weten, als je het hebt ervaren. Dus meld je hieronder aan voor een gratis proefles!

duurloop

Als je je hebt aangemeld, krijg je hiervan binnen drie dagen antwoord op en zal ik je daadwerkelijk inschrijven voor de les en extra informatie sturen. Ook zal ik je gelijk aanmelden op de app, zodat je alvast kunt neuzen. Heb je nog meer vragen? Kijk dan onder veelgestelde vragen helemaal onderaan de pagina!

Over mij

De zon schijnt en ik kijk uit over de weilanden. Ik heb net een heerlijke wandeling met mijn hond achter de rug. Even flink ingespannen. Ik geniet met volle teugen en adem de frisse lucht in en weer uit. En dat is voor mij heel bijzonder, gewoon ademen. Het is goed zo.

Met een heerlijk voldaan gevoel ga ik naar huis. Sinds ik aan mijn fysieke en mentale kracht werk, kan ik de wereld aan. Heb ik zin om te zingen, te bewegen en kies ik voor gezonde voeding omdat ik weet dat dat het beste voor me is. Dat ben ik waard. Meer dan waard.

De laatste met gym

Maar dat is weleens anders geweest. Ik ben Maria en geboren met astma. Sporten was wel het laatste wat mij geadviseerd werd vroeger. Rustig aan doen, niet forceren, niet teveel inspanning leveren. De dokter en ziekenhuizen zag ik vaker dan de gymzaal op school. Waar ik trouwens überhaupt niet goed in was, in gym. Je weet wel zo’n meisje dat als laatste gekozen werd. Dat was ik.

Ik groeide op in Duitsland en verhuisde op mijn 14e naar Nederland. De frisse lucht tussen de bergen verruilde ik voor een dorpje vlakbij Gorinchem. Ik leerde de taal, ging naar school en vond mijn draai. En had nog steeds last van mijn astma. Ik leefde mijn leven op halve kracht. Totdat de dag kwam dat ik verliefd werd op een marinier. Een sporter, hij liet mij zien dat het ook anders kon. Zijn sterke wil, mentaliteit en bewegingsvrijheid zetten mij aan om voorzichtig te gaan bewegen.

Wilskracht

Ik Maria, die nog geen shuttle run test kon lopen, ging naar de sportschool. Wat zouden mijn vroegere vrienden daar hard om gelachen hebben. Op de sportschool konden ze mij het vast wel leren. Ik werd sterker, zette door en leerde om mijn grenzen te verleggen. Ondertussen had ik mijn vriendje laten gaan. Maar de wilskracht om fit te worden nam hij niet van me af. Toch kreeg ik niet de begeleiding waar ik op hoopte. Ik kwam erachter dat als je net buiten de toom valt er weinig mensen zijn die jou echt begrijpen en kunnen helpen. En als ik in de groepslessen anderen bezig zag, kreeg ik de neiging om ze te leren hoe het anders kon.

Ik zag vrouwen met overgewicht, een zwakke rug, last van de enkels of adem tekort. Maar ook zonder doorzettingsvermogen, geen maatje om mee te sporten, onzeker over hun uiterlijk en weinig puf. Dat raakte mij. Ik herkende mezelf. En ben de opleiding Sport en Bewegingsleider gaan doen, ook mijn diploma voor gewichtsconsulente heb ik behaald en ik heb de Female Power cursus gedaan. Ik ben gespecialiseerd in vrouwen en mama’s. Of je nu 6 maanden geleden moeder bent geworden of 10 jaar. Je lijf verandert, je bekkenbodem is niet meer zoals hij was, om over dat buikje nog maar te zwijgen.

Jouw stok achter die deur

En daarom kan en wil ik jou motiveren, helpen en leren goed voor jezelf zorgen, geloven in je zelf en bewegen op je eigen manier dat zo ontzettend belangrijk is. Ik heb lang op halve kracht geleefd en dáár pas ik nu voor. Ik voel de lucht weer door mijn longen stromen. En ja, ik heb nog steeds astma. Maar ook daar is mee te leven. Op volle kracht. Ik geloof dat lichaam en geest een zijn. Als je deze met elkaar verbindt? Dan krijg je power. Power om vol te leven vanuit jouw kracht. Dat is het allerbeste wat jij jezelf kunt geven. Ga ervoor vrouw, je hebt het in je. Adem in, adem uit…

Over Luna Maria

Wat anderen zeggen

De bootcamplessen van Maria zijn gezellig, de tijd vliegt voorbij en je bent lekker buiten bezig. Maria bedenkt altijd creatieve lessen en ze motiveert je om door te gaan, maar ze houdt ook in de gaten dat je niet te ver gaat. Ook het contact met de andere bootcampers vind ik super! Het is gezellig in de groep en we hebben altijd wat te lachen!
Sigrid
Ondanks dat de drempel vrij hoog was voor mij zorgde Maria er voor dat je je snel op je gemak voelt. Door Maria's enthousiasme ga je het vanzelf écht leuk vinden! Voor iemand zoals ik, die totaal niks met sporten heeft, zorgde ze er voor dat de lol er weer in kwam en dat je na een dag op kantoor lekker in de buitenlucht aan je dagelijkse beweging komt.
Marieke
Sinds begin mei van 2018 bootcamp ik samen met mijn vriend bij Luna Maria. En dat bevalt ons nog steeds erg goed. Maria geeft leuke lessen, is super enthousiast (dat werkt erg motiverend) en je kan op je eigen niveau meedoen. Waardoor de drempel om te sporten vooral voor mij niet hoog is. En wat ook nog fijn is, is dat het lekker buiten is!
Anouk

Start vandaag nog

Heb je al de proefles meegedaan? Dan kun je hier je strippenkaart of abonnement kopen, mocht je er in de app niet uitkomen. Je kunt ook gewoon alvast neuzen wat je wilt.

€50

5 strippenkaart

Je hebt met deze kaart toegang tot 5 lessen die e flexibel kunt inplannen. In de app kun je ook per les betalen, maar een strippenkart is net zo makkelijk 😉

€43,50

Jaarabonnement onbeperkt Bootcamp

Wil je alle beschikbare lessen meedoen en thuis ook nog doorgaan? Wil je extra uit jezelf halen door wekelijks een tip te krijgen over lichaam, ziel en geest? Neem dan dit abo!

Je betaalt apart €5,- inschrijfgeld

€30,95

Maandabonnement 1x per week Bootcamp

Hoe vaak ben je al begonnen met sporten maar heb je toch teveel gedaan? Met het 1x per week abonnement heb je 1 maand opzegtermijn en weet je dat je lekker rustig kunt wennen!

Je betaalt apart €5,- inschrijfgeld

Wil je liever eerst een koffie doen?

Dat is geheel geen probleem! We kunnen ook eerst een bakkie doen bij jou thuis (of online)! Vooral als je heel veel extra vragen hebt of een bepaald doel waarmee ik je kan helpen. Vul het formulier hieronder in en ik zal binnen drie dagen contact met je opnemen! Wil je extra hard knallen, kijk dan eens naar de Personal training door hieronder op de knop te klikken!

Kopje koffie? Vul onderstaande in met wanneer je kunt!

Veelgestelde vragen

Bootcamp komt uit het leger. Militairen die op missie of oefening zijn, gebruiken deze trainingsvorm om toch fit te blijven. Zij gebruiken vooral de spullen die zij voor handen hebben om hun training op te zetten. Denk hierbij aan touwen, banden en banken. Maar ook hun eigen lichaamsgewicht. Vergis je niet hoe zwaar het kan zijn om met niets anders dan je eigen lijf te trainen.

Ook ik maak hier gebruik van tijdens de lessen. We maken op dit moment geen gebruik van attributen die ik meeneem. Naast een verplicht kleedje of mat uit je eigen kast, vraag ik de Bootcampers ook regelmatig iets van thuis mee te nemen. Zet je waterflessen en gevulde boodschappentas maar klaar!

Voor de vrouw die graag aan zichzelf wil werken, van lachen houdt en zichzelf graag kietelt door haar lichaam uit te dagen. Daarnaast vind ik je mentale welzijn ook belangrijk! Alles op jouw niveau en binnen je mogelijkheden. Ik ben door mijn opleiding gespecialiseerd in het vrouwelijk lichaam en weet dus ook alles over:

 • zwangeren;
 • postnatalen;
 • vrouwen die revalideren van bijvoorbeeld kanker;
 • dames die te kampen hebben met de overgang en toch graag hun gewicht onder controle willen houden.

Mensen die niet graag buiten zijn en bang zijn dat ze in de regen smelten en niet kunnen communiceren over hun eigen grenzen 😉 Wij gaan het gehele jaar door, behalve bij extreem weer. Het is juist verfrissend om in de winter te sporten of een regenbui over je heen te krijgen. Wees ook niet bang dat je kotsend langs de rand van het veld gaat staan (tenzij je het heeeeeeel graag wilt). Blijf met me communiceren en het komt allemaal goed.

Ik houd in mijn planning rekening met de groep en tijd. 

Het liefst wil ik mijn klanten zoveel mogelijk variatie aanbieden. De inhoud van de les zal nooit hetzelfde zijn. De ene keer ga je aan de slag in een circuit, waar je stations in een bepaalde tijd af moet werken en de andere les gaan wij expliciet met krachttraining aan de slag om het bovenlijf te versterken.

Doch zal ik er altijd voor zorgen dat je hele lijf getraind wordt per les.

De opbouw is echter vaak hetzelfde:

 • wij starten altijd met een proper warming-up;
 • daarna mag je aan de slag in een serieuzere kern. Denk hierbij aan een circuit, of een meer technische les met gewichten;
 • Wanneer de kern niet de hele les duurt, komt er nog een toetje achteraan in de vorm van buikspieren of een korte conditiesessie (ik deel mijn lessen graag in als een dinertje bij een restaurant). Dit is ook vaak het moment dat ik mijn dobbelstenen tevoorschijn haal.
 • Uiteraard sluiten wij hierna af met een cooling-down.

Helaas kunnen er redenen zijn waarom de les niet doorgaat. 

De volgende redenen zouden een oorzaak kunnen zijn waarom de les gecanceld wordt:

 • Te weinig animo: een optie wanneer de lessen worden gecanceld, is dat er geen deelnemers zijn. Ik hanteer geen minimum. Je hebt tot vier uur voor lesbegin om je aan te melden. Is er geen animo, dan wordt de les uit de agenda gehaald.
 • Onmacht vanuit mij: uiteraard kan het ook zo zijn dat ik zelf ziek ben of door bijzondere omstandigheden verhinderd. Op dit moment heb ik nog geen reserve hiervoor.

Mocht een van bovenstaande situaties zich voordoen, dan zul je hierover per mail of telefoon geïnformeerd worden. Vaak is dat op de dag zelf een aantal uren van tevoren.

Je kunt hierboven onder ‘Prijzen‘ gemakkelijk je abonnement afsluiten. Je krijgt dan toegang tot de online community waar je je lessen kunt inboeken, abonnementen kunt verlengen en als je wilt, kun je ook de app downloaden!

Mocht je trouwens een keer onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan af. Zo kunnen andere medesporters zich aanmelden; want vol = vol!

Zie hieronder het lesrooster. We zitten dinsdag en zondag op het speelveld bij de Glas en op donderdag op het Oranjehof.

Wil je een proefles meedoen? Meld je dan aan via onderstaand formulier

Met onderstaand formulier meld jij je aan voor  de gratis proefles. Zodra ik je aanmelding heb ontvangen, zal ik je zo snel mogelijk inschrijven voor de eerste les die je hieronder aanvinkt. Ik neem binnen drie dagen contact met je op hierover.

Contactgegevens

 • Contactpersoon: Maria
 • maria@lunamaria.nl
 • 0615966694

Houd rekening met de volgende regels:

 • tijdens de les zijn 1,5 meter afstand van elkaar niet nodig. Zodra we klaar zijn, weer wel!
 • Neem wel een mat of kleedje en een handdoek naar de les.
 • hou je eigen spullen bij je. Wat ik hiermee bedoel is: als je een tas meeneemt, gooi deze niet bij elkaar op een hoop, maar bewaar ook daar 1,5 meter afstand.
 • als je verkoudheidsklachten hebt (hooikoorts is wat anders), blijf dan thuis.
Bootcamp Leerdam

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

LumaGym maakt gebruik van de Facebook Pixel en Google Tag om de inhoud van de website en haar advertenties te verbeteren.

Bekijk details

Inloggen op de website. Producten in je winkelmandje plaatsen. Dit zijn allemaal functionaliteiten die zonder deze cookies niet zouden werken. Overigens zijn functionele cookies altijd toegestaan.

Bekijk details
Wis mijn instellingen Instellingen gewist!
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform