Zorg goed voor jezelf - wie moet het anders doen? - Luna Maria

De laatste keer dat ik een artikel heb gepost, is alweer een tijdje geleden. Vandaag wordt het een persoonlijke. Want sinds mijn ex zijn spullen heeft gepakt in november vorig jaar, heb ik me verstopt onder een steen. Lekker mijn dagelijkse dingen doen, maar (behalve wat de hond betreft) niet met zo heel veel overgave. Daarom zeg ik nu dagelijks: “Zorg goed voor jezelf, want niemand anders zal het van je overnemen.”

Nieuwe dingen

Het hele verhaal moest gewoon bezinken. Ondertussen heb ik wel een hoop veranderd! Een nieuwe auto, frisse verf en nieuwe meubels in de woonkamer, hele kamers verhuist en ein-de-lijk een hondje…! En toch mist er iets.

Zorg goed voor jezelf

En dat kwam van binnenin. Want ik heb geen vent nodig om de dag door te komen! Ik was wél vergeten dat ik ook nog besta.

Mijn eigen dingen doen. Dat vind ik niet zo moeilijk. Ik heb de bootcamp, begeleid 1-op-1 aan huis, houd van een boek, ga erop uit en ga maar zo door. Maar op gegeven moment weet je niet meer waarom je ooit was begonnen die dingen te doen. Er zit geen gevoel meer bij en daarboven op is er iemand anders in mijn leven geweest die mij onbewust of bewust heeft tegen gehouden…. Ook al weet ik het ook liet gebeuren, was ik ook te lui om mijn bekkie open te trekken en mijn plaats te innen. Tenslotte wordt dat als egoïstisch gezien, toch?

Tegengehouden

Neem nou bijvoorbeeld Yoga. Ik doe Yoga echt graag. Het liefst ’s ochtends. De dag fris starten. Maar ik werd toch weer tegengehouden omdat ik dan in de woonkamer in de knoop lag en iemand anders mij dan of uitlachte of besprong. Geen beste motivatie, want beide reacties zijn ongemakkelijk voor mij.

Mediteren… Als ik een keer 10 minuten op de bank zat en voor me uit staarde, kwam gelijk de vraag: “Wat ben je nou aan het doen? Ga is wat doen!”

Zorg goed voor jezelf

Een andere reden zoeken

Zo ging het ongemerkt dus met heel veel dingen. Begrijp me niet verkeerd, hij was een schatje. Maar wees je bewust van de dingen die je zegt en welke impact dat heeft.

Het effect ging namelijk in mijn hoofd door. Nu ik een vierbenige vriend heb die al gek wordt als ik mijn spullen pak (“Laat ze me alleen??”), voelde ik me door hem tegengehouden. Want ik laat die kleine worm toch niet alleen?! Dan jankt die weer en is ‘ie boos als ik weer terug kom.

Dat is natuurlijk grote onzin. Dus wat is het probleem?

Kleine stapjes

Ja ik, natuurlijk. Van de ene naar de andere relatie rennend, 10 jaar lang, heb ik mezelf vergeten. Nu kan ik gewoon doen en laten wat IK wil! Maar hoe eigenlijk? Want, zoals ik al zei, mijn eigen ding doen is niet zo moeilijk. Ik kan er avonden mee vullen. Maar hoe vind je dan weer het gevoel van “YES” terug?

Ik ben een echte boekenworm, dus heb ik een paar boeken gelezen die mij echt hielpen anders te kijken. “Steeds leuker” van Jelle Hermus bijvoorbeeld. Nu ben ik bezig met “Self-Care” van Nadia Narain & Katia Narain Phillips.

Ook eieren uitbroeden? Ik raad dit boek echt aan!

afbeelding

Ik hen, jij hent, wij hennen

Op dit moment broed ik op een paar eieren, zoals Jelle dat zegt. Elke dag een kleine stap maken richting een leuker leven en daarbij goed voor mezelf zorgen. Dat is mijn goal! Mezelf niet opleggen wat niet bij mij past. Gewoon de dingen doen waar ik mij prettig bij voel.

Zorg jij goed voor jezelf en zo ja, hoe?

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

De gids om voor jezelf te zorgen

zorg goed voor jezelf

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches