Het is de eerste zaterdag van dit jaar. Omdat we afgelopen weken in een groot vreetfeest hebben geleefd, is het tijd om weer normaal te doen, toch? Omdat het weekend is en de boodschappen op de to do lijst staan, kun je ook gelijk dit heerlijke recept voor twee personen uitproberen: Spaghetti met zalm.
Dit heb je nodig
Ingrediënten
- Spaghetti – dit kunnen gewone, glutenvrije of volkoren zijn, wat jij lekker vindt!
- 300g zalmfilet, zonder huid (kan je ook zelf verwijderen);
- Drie bosuien;
- En smak vol met pesto;
- Citroen, dit kan verse zijn of uit een potje;
- 1 knoflookteen;
- En cherry-of snoeptomaatjes
- Boullionblokje;
- Zout en peper.
Gereedschap
- een oven;
- met daarop uiteraard een fornuis :-P;
- een ovenschaal;
- eetlepel;
- mes;
- snijplank;
- kookpan.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een pan met water op. Doe het boullionblokje alvast in de het water, scheelt je weer verbrande vingers als het al kookt
- Mocht de zalm nog het velletje hebben, dan verwijder je dat als eerste. Anders is het niet te doen om hem te eten met je spaghetti.
- Doe hem alvast in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper op.
- De knoflookteen kun je snijden of persen. Voor meer smaak, ga ik altijd liever voor snijden. Strooi hem gelijkmatig over de zalm.
- Pak nu een flinke schep pesto en smeer het op de bovenkant.
- Snij de bosui in kleine kringetjes en strooi die over het geheel.
- Maak af met een scheutje citroen en leg de tomaatjes erboven op. Je kunt ze gemakkelijk in de pesto drukken, zodat ze er niet gelijk vanaf vallen.
- Doe de zalm, nadat de oven is opgewarmd, voor 20 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de handleiding op de verpakking.
Wanneer alles klaar is, kun je de zalm heel mooi op de spaghetti trapperen. Omdat hij vanzelf uit elkaar valt, is hij ook niet onhandig om op deze manier te eten. Het vocht dat in de ovenschaal zit, kun je eventueel over je bord gieten als ‘sausje’.
Smullen maar!
Mis niets!
Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op Facebook, Insta en Pinterest.
Categorieën
Op zoek naar een specifiek artikel?
Nog op zoek naar een ovenschaal?
