Smoothie - de onverwachte - Luna Maria

Trek

Ken je dat? SmoothieJe maag meldt zich. Maar je hebt nog maar een uur te gaan voor de lunch of het avondeten. Je moet iets hebben, maar je hebt geen zin in een slechte snack. Wat dacht je van een smoothie?

Van deze word ik zelf altijd heel blij. Behalve dan als ik de sinaasappel moet schillen. Wat een plakkerig gedoe is dat! Ik kwam per toeval erachter dat deze combinatie heel lekker is. Als je smoothiefan bent, zul je het ongetwijfeld met me eens zijn.

Ik vind hem super lekker en hij vult goed. Daarnaast is het op deze manier super makkelijk om je benodigde vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen. En vergeet de energie niet die je ervan krijgt. Je maag zal het nadeze nog wel even vol kunnen houden tot de volgende maaltijd!

Al het goeds in één glas

Wist je dat spinazie heel veel ijzer in zich heeft? IJzer helpt je lijf bij het aanmaken van rode bloedlichaampjes, die je voedingsstoffen en zuurstof door je lichaam transporteren. Daarnaast bevat het nog kalium, calcium, fosfor en magnesium. Ben je een sportende vrouw? Vooral dan heb je deze mineralen nodig, want sportende vrouwen hebben hier vaak te weinig van, tenzij ze supplementen gebruiken. Na een lekkere portie spinazie (Nee, sorry. Niet de à la crème) kun je er weer tegen aan, want dat zal je lijf je met dank afnemen.

Je kunt deze smoothie elke dag eten. Maak je niet druk om die banaan, want daar word je niet dik van. Bananen helpen je bloeddruk te verlagen door de hoge dosis kalium die ze bevatten. Het is dan wel waar dat er veel suikers in banaan zitten, maar door de vezels worden deze door het lichaam beter opgenomen dan eensuikerklontje. Bedenk dat er in alle fruitsoorten suiker zit. Wat dacht je van mango, aardbeien en mandarijnen? Word je daar ook dik van als je ze elke dag eet? Natuurlijk niet.

Door de hoge dosis vitamine C die de sinaasappel bevat, is dit een supervrucht. Hij beschermt je tegen allerlei soorten kanker en helpt je ontgiften door vrije radicalen uit het lichaam af te voeren. Wil je een beetje pit aan je smoothie toevoegen, kies dan voor de perssinaasappel. Die is wat zuurder dan de handsinaasappel. Laatst maakte ik hem ook met een bloedsinaasappel, wat een welkome afwisseling bleek te zijn.

Dit heb je nodig:

Gereedschap

  • Plankje;
  • Schilmesje
  • Blender

Ingrediënten

1 banaan;

1 sinaasappel;

1 grote hand spinazie;

Amandelmelk tot hij vloeibaar genoeg is – wil je niet de hoofdprijs betalen? Ik haal mijn amandelmelk altijd bij de Aldi van Trader Joe’s.

Zo doe je het:

  1. begin met de sinaasappel te schillen en knijpt het resterende vocht uit de schil. Zo weet je je hoeveel amandelmelk je later nog nodig hebt.
  2. schil nu de banaan en snij hem in kleine stukken. In de blender, een grote hand spinazie erboven op, amandelmelk met het oog afmeten en blenden maar!

Drink smakelijk!

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches