Review JBL Endurance Sprint oordoppen - Luna Maria

Jarenlang met een draadje worstelen. Het proberen zo charmant mogelijk onder je shirt weg te werken, vervolgens je telefoon in een belt of in je zak meenemen en blijven vechten met het draadje van je oordoppen omdat het de hele tijd door de bewegingen en zwaartekracht aan je oren trok. Dat was ik nu wel even zat. Ik zag al van die hippe mensen met draadloze oordoppen rondlopen, maar vond het in eerste instantie zonder van mijn geld. Tenslotte had ik gewoon oordoppen die in mijn oren pasten en niet tijdens het sporten uit mijn oren sprongen (omdat mijn oren zo klein zijn). Tot ik toch de knoop doorhakte en op een dag de JBL Endurance Sprint oordoppen bestelde. In ‘Ik ga lopen en neem mee’ vertelde ik je dat ik nooit mijn oordoppen vergeet als ik wedstrijden ga lopen. Hierbij wil ik je toch gelijk ook een review meegeven wat ik van de JBL Endurance Sprint oordoppen vind.

Op zoek naar een alleskunner. Zouden de JBL Endurance Sprint voldoen?

Ik loop hard, sta in de sportschool en zit thuis op de hometrainer. Dus het moesten wel oordoppen zijn die tegen een stootje kunnen, zweet geen probleem vinden én in mijn oren passen! Mijn oren zijn best klein, dus is het altijd een gedoe om passende oordoppen te vinden die niet binnen een minuut uit mijn oren springen. Vooral als je hardloopt, kan ik elke kilometer vijf keer erop rekenen dat ik ze er weer in moet douwen, vooral als er van die tampons opzitten die je in je oor moet schuiven. Soms is trainen alleen al vermoeiend genoeg 😉

Check, check, check voor aankoop

De oordoppen beloofden dat ze goed te gebruiken zijn voor het hardlopen en waterbestendig zijn (ze heten niet voor niets Sprint, natuurlijk). Dus dat waren twee checkpunten afgevinkt. Daarnaast worden de JBL Endurance Sprint oordoppen geleverd met drie maten in-ear-oordoppen, dus dat was ook nog een pluspunt (nu nog maar kijken of ze pasten). Een verder pluspunt was voor mij dat ze helemaal niet duur waren! Een kleine €40,-. Dus het risico dat ze tegen zouden vallen voor een hoge prijs, was niet meer zo groot. Bestellen maar die hap. In rood graag (nog een leuke pluspunt 😊)!

Specificaties van de JBL Endurance Sprint

De JBL Endurance Sprint worden in een mooi doosje geleverd, met kabeltje om ze op te laden en drie maten in-ear-oordoppen. De bediening is volledig touch aan je rechter oortje. Je kunt aan het lampje zien of ze aanstaan en of ze opgeladen dienen te worden. Verder zit er gelukkig een handleiding bij, want anders zit je je natuurlijk een bult op je hoofd te zoeken hoe je ze moet bedienen. Daarnaast hebben ze ook een belfunctie en een draadje die je langs je nek legt voor extra zekerheid. Ze beloven dat de batterij 8 uur meegaat. Eerlijk gezegd heb ik dat niet bijgehouden, maar tot nu toe hebben ze mij nog niet in de steek gelaten.

JBL Endurance Sprint

Voordelen van de JBL Edurance Sprint

Ik vind het fijn dat JBL drie maten oordoppen mee levert. Al is het even uitzoeken hoe je ze in je oor moet installeren, ze passen mij wel! Daarnaast kun je nu van nummer naar nummer skippen, pauzeren, het volume aanpassen en aan en uit zetten via je rechteroor. Lekker! Want voorheen deed ik de helft ervan op mijn mobiel die ik dan weer moeilijk uit mijn zak moest vissen om hem erna weer in mijn zak te proppen.

Het draadje is een fijne uitkomst, want je raakt niet zomaar je oordoppen kwijt. Daarnaast is het fijn te weten dat ze waterbestendig zijn, want als die regenbui per ongeluk tijdens mijn hardlooptraining komt, was ik voorheen altijd bang dat mijn oordoppen het zouden begeven. Het geluid dat eruit komt is redelijk goed. Je moet geen diepe bas verwachten als je bijvoorbeeld van hardcore houdt. Maar ze vermaken me wel als ik aan het sporten ben. Voor die €40,- kun je denk ik ook niet verwachten dat je glashelder geluid krijgt….

Nadelen

De oordoppen sluiten extern geluid af. Niet voor 100%, maar wel dusdanig dat je in je eigen wereld zit. Ik vind dat gevaarlijk als je op de weg rent en het verkeer in de gaten moet houden. Dus dan moet de muziek zo zacht dat je het net hoort, moet je schijt aan je omgeving hebben of moet je een oortje eruit halen. Het laatste is door het nekdraadje ongemakkelijk. Als vrouw kun je je oortje dan onder je behabandje proppen, want anders gaat die bungelen en dat is best wel irritant als je aan het lopen bent.

Daarnaast zijn de oordoppen aardig aan de maat. Ik heb niets aan te merken op het strakke design, maar ze vallen best wel op. Laatst moest ik met een hardloopmuts op lopen en dat past toch maar net.

Als laatste is de touchfunctie echt wennen. Je moet heel voorzichtig zijn met het volume instellen, want voor je het weet heb je je muziek op pauze gezet of per ongeluk door geskipt. Beetje jammer zo, maar ik denk dat het echt een kwestie van gewenning is.

Ik ben overtuigd

Ondanks het grootste nadeel voor mij, dat ze omgevingsgeluid bijna uitsluiten, ben ik wel heel erg blij met mijn JBL Endurance Sprint. Muziek luisteren tijdens sporten vind ik heel erg fijn, vooral als ik wil knallen is een lekker muziekje die extra motivatie voor mij. Ben jij ook overtuigd, klik dan hieronder op de link om ze ook aan te schaffen en laat me weten of je het met mij eens bent!

afbeelding

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Het volgende artikel van deze reeks is:

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

JBL Endurance Sprint

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches