Planningstip voor een relaxter leven - stressvrij worden - Luna Maria

Je agenda lijkt overvol – en daarmee volgt je hoofd al gauw. Je rent van de ene afspraak naar de andere en je to do list stroomt over. Zodra je een vrije plek hebt, verdwijnt deze als sneeuw voor de zon omdat iemand anders deze gelijk in beslag neemt. Een kopje koffie bij de buurvrouw of een handje hepen bij een vriend kan verleidelijk klinken, maar als je met je hoofd al in de stresswolk zit, is het beter om even een stap terug te nemen en ‘nee’ te zeggen. Hieronder heb ik een filmpje voor je opgenomen waarin ik je uitleg wat deze tip inhoudt. Wil je liever lezen, dan kun je verder naar beneden scrollen.

afbeelding

Handige planningstip: zet je afspraken en taken op een rij

Pak je agenda op een vaste avond – bijvoorbeeld vrijdagavond – erbij en bekijk wat je allemaal te doen staat de aankomende week. Vergeet niet om ook reistijd, pauzes en buffertijd in te plannen. Buffertijd is heel belangrijk, want afspraken kunnen uitlopen of je kunt in de file terecht komen waardoor je net of net niet op tijd bent voor je volgende meeting. Mijn planningstip: ik denk zelf vaak in blokken van een kwartier, 30 minuten of een uur. Door alvast te weten wat er op je afkomt de aankomende zeven dagen, kun je beter relativeren en zie je ook het licht aan het einde van de tunnel als je je gestrest voelt door de drukte. Dit is de eerste planningstip uit de rij voor een Relaxter leven.

Waarom kies ik voor vrijdagavond?

Dit kan ook een maandagochtend of woensdagmiddag zijn. Maar wanneer je een 9-5-baan hebt, ben je vaak op vrijdagavond vrij om te genieten van je weekend. Door op die avond alvast te plannen heb je je hoofd vrij voor de twee dagen vrije tijd en hoef je deze serieuze taak niet vooruit te schuiven naar de zondag. Als je maandagochtend begint aan je eerste werkdag, weet je precies wat je moet doen en welke taken je af moet hebben aan het einde van de dag. Vandaar dat mijn planningstip is om de vrijdagavond met de agenda te zitten voor de volgende week! 

Goede voornemens

Bescherm je me-time

Me-time klinkt heel erg egoïstisch in eerste instantie, maar je hebt tijd nodig om je batterij weer op te laden. Door dingen te doen die je leuk vindt, kun je weer bijkomen, ontspannen en ertegenaan. Je kunt ervoor kiezen om me-time in te plannen op een vast tijdstip per week of de vrije tijd die je in je agenda hebt te beschermen en juist niet dicht te laten slibben met nog een andere afspraak. In een ander artikel zal ik je hierover meer uitleggen!

En nu jij!

Ga jij met deze planningstip aan de gang of heb je een nog betere? Laat het me weten in de comments. Owja, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube-kanaal als je de nieuwste tips niet wilt missen 😉

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

planningstip

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches