Persoonlijke blog week 40 - 2020 - Luna Maria
afbeelding

Mijn tweede persoonlijke blog. Spannend zoiets, omdat ik in deze blootleg wat mij echt bezighoudt. Mijn gedachten gaan van hot naar her. Soms heb je gewoon even een aantal dagen niks nodig om er weer te zijn. Dus in huis rommelen en met de hond naar buiten. Maar het mooiste was nog nog het mentale stukje…

De afgelopen weken was ik afwezig

Misschien heb je wel gemerkt dat ik wat afwezig was. Een beetje posten op Insta, maar niks benoemenswaardigs. Geen YouTube video’s. Geen verdere blogberichten. Ik was er even een beetje klaar mee om eerlijk te zijn. Alsmaar werken, werken, werken en uiteindelijk niet het resultaat zien dat ik graag zou willen zien: een übervolle agenda en dikke knaken op de bank. Begrijp me niet verkeerd. Ik wil de hele wereld redden met heel mijn hart. Ik heb ook genoeg te eten. Maar soms verwacht je toch meer. Daarom vind ik het ook gek om te zeggen dat ik ‘werk’. Mijn passie is creëren en mensen helpen. Dat zou ik bijna gratis willen doen en ik haal er veel voldoening uit. Maar soms heb ik het gevoel dat ‘ik ook maar wat doe’ en dat houd ik zelf niet heel lang vol. Daarom had ik twee weken geleden even een dip. Dacht ik na. Heb ik veel geschreven en geslapen. En heb ik als resultaat afgelopen dagen 4 dagen vrij genomen.

Wat is voor jou succes?

Op insta zeg ik wel eens dat we ons af moeten leren om te zeggen: “Als ik 20 kilo ben afgevallen, ben ik gelukkig.” “Als ik 20.000,- heb verdien, ben ik gelukkig.” Dit zeg ik vaak omdat ik weet dat dat in eerste instantie niet gelukkig zal maken. Zolang je niet leert om NU gelukkig te zijn met hetgeen je NU hebt en kunt – met jezelf gelukkig te zijn zonder al die prullaria en het slanke figuur, zul je ook dan niet gelukkig zijn. Zodra je je doel hebt bereikt, zul je een moment van blijdschap hebben, maar dat zal wegebben en dan heb je een nieuw doel nodig om die dopaminekick te krijgen.

Op zijn gat

Omdat ik veel voor Luna Maria doe en mijn sociale leven op sterven na dood is, dacht ik hier zelf ook over na. Wat heb ik aan een leven als ik zo meteen voor de poorten bij Petrus sta en alleen maar heb ‘gewerkt’? Daarnaast heb ik altijd al moeite gehad om mezelf op nummer 1 te zetten omdat ik er voldoening uit haal om anderen te helpen. Maar zoals ik altijd zeg: je kunt niet geven als je eigen accu leeg is. Dus ben ik na een kort gesprek met mijn businessmentor gaan zitten en heb ik opgeschreven wat ik eigenlijk van mijn leven verwacht. Ik heb het wel klein gehouden: dagelijkse dingen. Wat maakt MIJ intens gelukkig en waarvan raak ik in de flow? Denk aan dingen zoals in de natuur struinen of een boek lezen. Hoe wil ik dat mijn dagelijks leven eruit ziet? Waarom ben ik eigenlijk begonnen als ondernemer? Vooral om mijn eigen ding te doen en van de vrijheid te genieten. Maar ondertussen beroof ik mezelf van die vrijheid. Daarnaast rees bij mij de vraag: wat is nu eigenlijk succes voor mij? Wanneer heb ik het volgens mijn gevoel verdiend om languit op de bank te liggen en te zeggen: vandaag heb ik wat bereikt? Ik vind dit nog steeds een lastige maar heb meegekregen dat ik het beste kan stilstaan bij de dingen die ik tot nu heb gedaan – de afgelopen jaren heb bereikt en daar dankbaar voor te zijn.

Veel gesprekken – business

Naar aanleiding van mijn opmerking nodigde mijn businessmentor me uit om een keukentafelgesprek te voeren en aan mijn strategie te werken. Hoe kom ik met mensen in gesprek en hoe kleed ik dat nou aan? Dit gesprek heeft mij al heel veel geholpen. Met mijn achtergrond als secretaresse houd ik gewoon van planningen en Excellijsten en ik heb haar dan ook vol trots mijn planning tot nu toe laten zien. Bleek dat er geen grote lijn inzat, dus die mocht beter. Gelukkig heb ik altijd wel wat te vertellen, dus dat komt wel goed. Tot het einde van het jaar heb ik genoeg te doen in ieder geval. En hoe Corona ook mag verlopen, ik zal er in mijn planning voor nu even geen rekening mee houden. Want ik heb nou eenmaal een mensenberoep. In contact staan. Face to face. Dat is het fijnste. Ik kan niet gaan gissen welke maatregelen er misschien over een paar weken gelden als ik nu een huis wil bouwen… Dus er komt een hele hoop plezier aan. Maar wel binnen mijn kantooruren 😉 Wat ik namelijk ook heb aangegeven is dat ik na mijn brainstormsessie met mezelf erachter ben gekomen dat ik ook mag leren loslaten. Ik kan niet wachten tot ik het leven kan voeren dat ik wil ALS ik…. Ik ga het per direct oppakken. In het kort is mijn hoofddoel om toch echt meer tijd aan MIJ te besteden.

Mama

Mijn moeder had de wijste zin van de hele week. Ik had het met haar over mijn gedachten en vroeg haar open: wanneer ben jij tevreden en denk je rust verdiend te hebben? Ze zei dat het stukje verdienen een woord is dat we uit onze gedachten moeten halen. Het is een containerbegrip waar je gewoon niks mee kunt. Ik denk dat ze gelijk heeft, vooral omdat wij niet bepalen wanneer we iets verdiend hebben maar hooguit die hogere macht. Laat dat God zijn, het universum, je hogere zelf. Dat waar jij in gelooft laat je vanzelf zien dat je eindelijk een vakantie hebt verdiend of die 100.000 volgers. Weliswaar zal dit zonder jouw actie ook niet gebeuren. Je zult er toch voor moeten werken. Maar het er ook zonder slecht geweten tussendoor van pakken, is ook wel lekker.

Margreet

Margreet is een heel erg goede vriendin en ik mocht afgelopen vrijdag bij haar en haar jongens eten. Ze gaf me ook een Reiki-behandeling. Reiki is energetisch helen door middel van je handen. Het laat je energiebanen (chakra’s) weer stromen. Zelf mediteer ik veel op mijn chakra’s omdat ik merk dat het me helpt te gronden. We zijn er nog niet (er moet nog heel wat geklaard worden), maar alle beetjes helpen. Zij gaf mij mee om vooral in de gaten te houden hoe ver ik al gekomen ben en er dankbaar voor te zijn. Ik ben gewend om veel alleen te doen en alle beslissingen in mijn eentje te nemen. Soms word ik daar heel erg moe van en wilde ik dat er iemand was die het voor me overnam of in ieder geval meekeek. Margreet gaf mij mee om te realiseren dat ik het niet alleen hoef te doen en het ook niet alleen doe. Ik heb een aardige back-up aan mensen achter me staan, zoals mijn vrienden en ouders. Maar ook een horde aan gidsen. Ik mag dit stuk dus loslaten. Een moeilijke les. Ik geloof voor velen. Als je nog de gouden tip hebt, roep maar J

5 manieren om jezelf uit te dagen

In huis rommelen

In eerste instantie wilde ik eigenlijk een lang weekend weg boeken voor mijn 4 vrije dagen. Maar uiteindelijk bleef ik toch thuis. Vooral omdat ik mijn nieuwe huis fijn vind en zin had om te knutselen. Dat heb ik dan ook gedaan. Heerlijk mijn oude meubels opgepimpt (zie de foto’s) en mijn slaapkamer huiselijker gemaakt.

(voor)

(na)

Ik ben ermee opgegroeid dat alle kamers naar smaak mogen zijn en niet alleen de woonkamer. Zo vind ik het belangrijk dat ik in mijn slaapkamer helemaal tot rust kan komen en in mijn kantoor inspiratie opdoe. Ook ben ik ervan overtuigd dat een opgeruimd, praktisch en schoon huis veel bij kan dragen aan je mentale gesteldheid. Misschien ben ik soms iets te opgeruimd (zo zei mijn vader het zondag), maar dat geeft mij gewoon rust. De Marie Kondo methode pas ik al sinds ik kan opruimen toe en heb ik van mijn moeder geleerd: alles moet een huis hebben en dat huis mag best mooi zijn. Ik bedoel hiermee dat alle spullen gewoon een eigen plek hebben in huis en zodra ik klaar ben met iets te gebruiken, breng ik het weer ‘naar huis’ voordat ik aan een volgend iets begin. Tot frustratie van mijn vader doe ik dat zo onbewust dat ik zelfs elke keer de schroevendraaier weer terug breng op zijn plek in de gereedschapskist terwijl ik hem nog nodig heb. Hij vindt dat gewoon irritant, omdat ik dan elke keer opnieuw dat ding moet pakken, maar ik heb gemerkt dat ik wat dat betreft gewoon mijn hersenen uit mag zetten en toch wel weet waar het is. Ik loop liever dan dat ik nadenk hahaha.

Anyhoe. Ik heb mijn slaapkamer helemaal opgefrist en ben van plan om volgende week verder te gaan met mijn gang. Mijn kantoor heb ik ook al omgebouwd en dat mag ook nog mooier gemaakt worden.

Met Pito weg

Toch ben ik nog met Pito op pad geweest. Eentje die ik er weer in ga houden. Voor, tijdens en na de verhuizing heeft mijn vierbenige vriend veel te weinig aandacht van mij gehad. Dus ben ik met hem naar Rhenen geweest. Hij was kapot. Ik ook wel een beetje. Bos vind ik echt heel erg fijn. Ik ben ermee opgegroeid in Duitsland en was daar ook graag. Toentertijd het liefst alleen. Nu mag ik het samen met Pito ontdekken.

Fartlek en interval

Spirituele prullaria

Naar aanleiding van mijn brainwave en het besluit om meer aan mezelf te denken, ging ik opruimen. Ik vond nog een oude cadeaukaart van vorig jaar kerst en dacht: wat heb ik nodig? Het was zo’n kaart waarmee je 100 en 1 dingen kon kopen. Tot ik even nadacht en zei: Nee! Niet wat heb ik nodig, maar wat wil ik?? Alleen voor mij. Want in eerste instantie ging ik weer opzoek voor een ander. Toen kwam ik per toeval een spirituele webshop tegen die van alles verkoopt. Ik was super blij en heb tarotkaarten besteld een beginnersset edelstenen. Altijd al willen hebben, vooral omdat ik er goed mee resoneer. Ondertussen heb ik een boek gekaapt van Margreet dat over Tarot gaat en ben ik al dagen aan het lezen over de werking van edelstenen. En begrijp me niet verkeerd, die dingen werken echt. Ook al is het misschien maar placebo, ze helpen mij wel! Misschien kun je het ook een keer proberen? J

Daarnaast was ik al vorige maand in gesprek geraakt met Anya via Instagram over etherische oliën. In eerste instantie omdat ik het reuze interessant vind maar ook omdat ik het een goede aanvulling vind voor mijn eigen klanten. Al jaren droom ik van een diffuser en oliën van kwaliteit, was het dan niet zo duur op het eerste oog… (ik bedoel voor een tientje heb ik ook al een diffuser van Airwick in huis…) Ik wilde eerst met haar samenwerken, maar zij raadde mij aan om zelf een starterskit te bestellen, ermee aan de slag te gaan en vervolgens een zijstraat te bedienen om het zelf te verkopen. Tot nu toe ben ik onder de indruk en is het mijn bedoeling me aankomende week in te lezen in het concept van zelf verkopen. Het merk dat ik heb, verkoopt zich in ieder geval als 100% natuurlijk en dat vind ik erg belangrijk. Dus wie weet, zie je me binnenkort ook artikelen schrijven over etherische oliën en hun werking 😉

Wat heb jij afgelopen week gedaan?

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op Insta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Nutella Mokcake
Ontbijt

Nutella Mokcake

Je zult het niet geloven, maar vandaag is het Nutellawerelddag! Jaja! Een fan was zo enthousiast over Nutella, dat hij

Lees verder »
Lekker bewegen

Wanderlust

Het is zondagmiddag, de zon schijnt en ik ga op weg om Arjan op te halen voor onze wandeltocht. Ik

Lees verder »
Polar M400
Hardlopen

Polar M400

Mijn review Mijn ex is de schuldige! Hij heeft mij op mijn 21e overgehaald om kokkend en naar adem snakkend

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches