Persoonlijke blog week 38 (14-20 september) - Luna Maria
afbeelding

Afgelopen week heb ik zoveel inzichten opgedaan dat ik niet anders kan dan deze met jou te delen. Soms denk ik namelijk dat ik echt een saai leven heb en ‘Wie zit er nou te wachten op mijn verhaal?’ Maar als ik 1 ding mag meenemen van deze week, dan is het dat ik gezonde schijt mag hebben aan je. 😉

De Heb Schijt Challenge

Dinsdag heb ik een goed gesprek gehad met mijn businessmotivator. Karin heb ik al vaker in mijn verhalen op Instagram voorbij laten komen, maar ik heb nog nooit gedurfd om mezelf op deze blog op deze manier te laten zien. Zij gaf aan dat ze deze week een challenge van haar businesscoach volgt: Claudia Verheyen. De Heb Sch**t Challenge. Ik zocht haar tijdens ons gesprek heel kort op Instagram op en vergat haar toen weer. Tot ik ’s middags een advertentie tegenkwam over die challenge.

Afijn, ik getriggerd en eerst naar haar profiel, bleef ik dus kijken en lezen. Wat een powervrouw! Een grote scheur, een uitstraling om in thuis te komen en meer ‘emmen’ in haar zin dan normaal praten. Heerluk! Ik lag in een scheur en volgde haar gelijk. Van het een kwam het ander. Zij volgde terug, we kwamen in gesprek en ik meldde me alsnog aan voor de challenge. Want wat kun je verliezen? Ze zou me toch wel laten zien, hoeveel meer schijt ik nog aan de wereld kan hebben 😛

Terug naar je kindertijd

Ik keek die avond gelijk de replays van dag 1 en 2 en was ervan onder de indruk dat er nog meer mensen zijn die je meenemen naar je begrafenis. Ook ik doe dat wel eens met mijn klanten om hen duidelijk te maken dat ze dit leven maar één keer meemaken. Wat heeft het dan voor zin om je in een jasje te proppen dat je niet past? Waar blijft de lol? Wat is de zin van het leven als je niet hebt genoten? Claudia deed dit ook maar dan gericht op je business. Hoe je je business nu inricht – volg je de schapenkudde of trek je je eigen plan? Wie zegt dat die strategieën die je andere businesscoaches beloven, voor jou werken? En vooral, voel jij je daar überhaupt comfortabel bij of doe je maar alsof je het leuk hebt? Ga je er echt voor omdat werken niet als werken aanvoelt maar als je passie?

Een van die andere opdrachten was: wat deed je vroegah? Waar was jij altijd te vinden als kind? Wat waren je grootste hobby’s en waarbij vergat jij de tijd? Ik ben erachter gekomen dat ik alles, wat ik toen deed, nog steeds doe. Behalve uit mijn hart schrijven. Ik schrijf veel, maar het is allemaal zo keurig. Kennis overdragen. Binnen de lijntjes blijven. Ik bedacht me: ‘Joehoe! Waarom ga ik niet ook een keer per zoveel tijd een persoonlijke blog schrijven zoals al die andere fitnesschicks?’ Waarvan ik altijd denk: wie boeit het nou welke kleur haar je uit je neus trekt? En toch vinden mensen het schijnbaar interessant en halen ze er zoveel inspiratie en voldoening uit. Omdat die chicks nou eenmaal delen wat ze leuk vinden! Waar hun hart van gaat stralen! Ja waarom niet?

Op mijn eigen manier

Verwacht nou niet elke week een blog, want zo’n boeiend bestaan leid ik echt niet, haha. Ik ga het wel op mijn manier doen. Want ook ik heb een grote scheur en veel humor.  Althans, dat zeggen mensen. Of ze lachen nep om mijn stomme grapjes. Maar desalniettemin. Ik hou niet van taboes en ik probeer altijd alles vanuit meerdere kanten te bekijken – met een vleugje lach. Ik ben dan ook vaak die irritante persoon die op sommige vlakken geen mening heeft en de ander probeert op een emotioneel vlak over te halen het ook van de andere kant te bekijken.

Ik ben in dit artikel vooral mezelf. Ik wil niet zeggen dat ik anders niet mezelf ben, want ik ben ook echt wel een nerd die het heerlijk vindt om dingen uit te leggen. Anders zou ik dit vak niet zo leuk vinden. Maar je weet pas met wie je werkt, als je ook een beetje in zijn hoofd mag kijken. Vooral omdat ik een klik met mijn klanten belangrijk vind, wil ik dit op deze manier delen. Gewoon echt, liefdevol, vol met gedachten, twijfels en absoluut niet perfect.

Goede gesprekken

Ik vind relaties en verbinding met mensen heel belangrijk. Ik ben nou eenmaal een weegschaal. Gelukkig heb ik het wanhopige van de grote liefde losgelaten en ben ik wat volwassener geworden. Waarschijnlijk blijf ik de eeuwige singel in mijn vriendengroep (zijn hier nog leuke mannen in de zaal die niet ongevraagd hun kaasstengel op de foto naar een potentieel vrouwelijk slachtoffer sturen? 😛 ).

Anyhoe. Zo heb ik deze week een aantal hele goede gesprekken gehad. Helaas voornamelijk online. Wat een gedoe die Corona. Sorry dat ik het zeg! Je zult je kunnen voorstellen dat ik bij sommige gesprekken liever met elkaar in een ruimte zit, een goede bak koffie erbij en echt connecten. Maar goed, we doen het met de dingen die we nu hebben, zullen we maar zeggen.

Karin

Nou ik ben fan van Karin. Zij is mijn schop-onder-mijn-hol-business-iets. Karin wil er geen coach aanhangen. Ze noemt zichzelf motivator. Geef het beestje een naam 😉 We zitten op een lijn qua actiemodus en gelukkig weet ze me elke keer weer goede adviezen te geven, zodat ik nog meer groei. Je mag best weten dat ik klotsende oksels krijg van verkoopgesprekken. Alleen al de aanloop ernaar toe. Jeetje! Neeeeee! Ik leg mezelf zo’n druk op dat ik per se zo leuk moet zijn en mijn potentiële klant moet overtuigen dat ik helemaal verkramp. Weg, leuke Maria met humor! Gelukkig heeft Karin een paar jaar meer dan ik aan ervaring opgedaan en weet ze me elke keer weer moed in te praten. Door haar ben ik zo hard gegroeid als ondernemer, dat ik nu écht doe hoe ik het leuk vind. Ja er staat hoe, want het wat wist ik al. Ze gaf me nog een aantal leuke ideeën mee om ook in Leerdam te kunnen groeien. Uiteraard: met mijn smoeltje naar buiten. Eng. Ik ben nog nooit iemand geweest die graag in het middelpunt staat. Mijn marktkraampje innemen en kneiterhard roepen dat de markreel vandaag in de aanbieding is. Poeh! Doe maar niet. Maar goed. Wie knaken wil verdienen, moet nou eenmaal schreeuwen. Dus dat ben ik steeds meer aan het oefenen, verfijnen en ik word er ook steeds beter in om mijn bewegelijke wenkbrauwen aan de wereld te laten zien.

Dank je wel Karin!

Rini

Woensdagochtend had ik met Rini afgesproken. Wat een prachtige vrouw is dat! Van binnen en buiten. Rini wil graag met behulp van de bijbel en God mensen op een hoger niveau tillen. Businesswise, qua gezondheid en mindset. Ze vroeg me vorige week of ik een samenwerking zag zitten. Ik ging er heel open in en we babbelden langer dan anderhalf uur via Zoom. Aan het einde hebben we afgesproken dat we volgende week al concreet aan de slag gaan en elkaar over drie weken in het echie ontmoeten. Hoe vet is dat??! Wat het wordt ga ik nog niet verklappen, je houdt ons maar in de gaten 😉

Ik hoop trouwens dat Rini mijn advies ter harte neemt en ook aan de wereld laat zien hoe leuk ze is. You’ve got this girl!

Met het hondje spelen

Pito is mijn allesje. Soms is mijn slecht geweten groter wanneer ik hem geen aandacht heb gegeven op een dag dan dat ik een slecht geweten heb omdat ik de halve pot chocopasta weer heb uitgelepeld (ja, ook ik doe dat). Ik heb wel 50 namen voor hem en als je in Leerdam loopt en je ziet een gek wijf met een witte hond tegen hem praten en voor hem zingen… Jepp, dat ben ik! Deze week heeft die dan ook alle aandacht gehad. Dinsdag door mijn vader uitgelaten (die maakt meestal een ronde van 16 kilometer), vrijdagavond kwam Ineke van Hus’l snuffelen of ze Pito wil uitlaten en vrijdagochtend ben ik met hem wezen rennen op een open veld.

Pito houdt van rennen en contact maken. Het kennismakingsgesprek met Ineke was echt goed. Gelijk een goed gevoel bij haar en getekend voor een strippenkaart. Maandag gaat die de eerste keer met haar mee. Spannend!

Verkouden

Als je me op Insta volgt, dan heb je misschien een story voorbij zien komen dat ik dan wel vol energie zit, maar ook een HSP ben. Een hoogsensitief persoon. Oftewel bij mij komen prikkels ietsje harder en in groter volume binnen dan bij een niet-HSP’er. Dat betekent ook dat ik meer de tijd moet nemen om te herstellen van een dag. Met de afgelopen weken knallen, had ik die rust te laat genomen. Zaterdag werd ik verkouden. Balen, maar eigen schuld! Zondag moest ik daardoor de les afzeggen, want tegenwoordig mag je niks meer als je een snotneus hebt. Gelukkig had ik maar twee dagen snotteren nodig, want het voordeel van verplicht thuis zitten bij een verkoudheidje is dat je veel sneller herstelt. Maandag dus weer gedoseerd knallen!

Hoe was jouw week?

Laat me in de reacties weten hoe jouw week was! Vind ik wel leuk om te lezen 😊

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op Insta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

2 reacties op “Persoonlijke blog week 38 (14-20 september)”

  1. Wat een eer om zo’n mooie vermelding te krijgen. Ik ben ook mega enthousiast over onze samenwerking! En ik neem je advies ter hart en zal zeker Shinen!
    Lots of love,
    Rini
    Curaplans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Boeren taart
Lunch

Boeren taart

Een keer wat anders! Wanneer je de boeren taart eens als ontbijt wilt proberen, kan je dit het beste op een

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches