Peanutbutter Lovers Day - LumaGym

Pindakaas. Niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Daarom vieren we vandaag de Peanut Lovers Day! Of je nou voor het A-merk of non-merk gaat. Van stukjes noot houdt of liever helemaal smeuïg gaat. Het is gewoon lekker. Wist je dat het daarnaast ook nog eens gezond is? Laat die chocopasta maar staan. Als je voor zoet op brood wilt gaan, kom dan maar op met dit goudbruine spul!

Al het goede in een pot

Pindakaas is gemaakt van pinda’s (en niet van kaas ). De pinda is helemaal geen noot, maar een peulvrucht! Het wordt gemaakt van zeer fijngemalen pinda’s en wordt vaak op brood gesmeerd in combinatie met ander broodbeleg (Heeeeul veeeeul hageslag!! Lekkerrrr!) Pindakaas is rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B3 (niacine), linolzuur, inositol en resveratrol. Maar overdrijf het niet. Pindakaas is wel rijk aan calorieën. Dat komt doordat de vetten een combinatie zijn van zowel verzadigd, als ook enkelvoudig en meervoudig onverzadigd vet. Een beetje verzadigd vet is overigens heel niet slecht voor je. Nog steeds bestaat het idee dat je van vet ‘vet’ wordt en wordt het in verband gebracht met ziektes (denk maar aan de Becel-reclame; goede reclametruck!). Vet is voor je lichaam als olie voor een auto: er gaat ook maar een paar liter olie in de auto waar die het een paar maanden mee doet! Tanken moet je al om de paar honderd kilometer.

Je hoeft het niet alleen op je brood te smeren

Je kunt er een lekkere bananensandwich mee maken of hem in combinatie met een bevroren banaan, yoghurt, kaneel en vanillearoma in de blender gooien en er een heerlijke smoothie van maken.

Wil je een keer een andere combinatie dan pindakaas en hagelslag op je brood, dan kun je denken aan bruinbrood, pindakaas en banaan! Dubbel smeuïg.

Daarna mag je natuurlijk de lepel aflikken! Als je het maar niet overdrijft.

Zoals alles in het leven: geniet met mate.

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Polar M400
Hardlopen

Polar M400

Mijn review Mijn ex is de schuldige! Hij heeft mij op mijn 21e overgehaald om kokkend en naar adem snakkend

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches