Nutella Mokcake - Nutellawerelddag - LumaGym

Je zult het niet geloven, maar vandaag is het Nutellawerelddag! Jaja! Een fan was zo enthousiast over Nutella, dat hij 5 februari uitriep tot een feestdag voor het bruine goud uit een potje en uiteindelijk heeft hij het in de lijst gered!

Maar daar zijn wij niet boos om

Oké, als ik echt zin heb in chocolade en mijn vriend heeft alles al opgevroten, dan zul je mij dus zien met een theelepel en een pot Nutella of een andere variant op de bank. Ja sorry, maar niets is zo lekker als die pot gewoon uit te lepelen. Ook als ik het op mijn brood smeer, zie ik mijn wederhelft lachen, omdat ik er zoveel opdoe. Vaak zeg ik dan: “Maar je moet de pasta toch gewoon proeven??!”

Ook al moeten we proberen zo gezond en onbewerkt mogelijk te eten, iedereen heeft zijn of haar guilty pleasures. Ik bedoel: het moet toch ook in balans blijven!

Hoe dan ook. Nutella is niet alleen voor op je brood en crêpes heerlijk, maar je kan er ook hele lekkere dingen mee maken! Vandaag een recept dat snel klaar is en je ook helemaal niet hoeft te delen: een mokcake! Ja, je kan het wel delen met je lief, maar waarom zou je??

Dit heb je nodig:

Gereedschap

 • Een grote mok;
 • Een eetlepel;
 • Een theelepel.

Ingrediënten

 • 4 eetlepels bloem;
 • Halve theelepel bakpoeder;
 • 4 eetlepels suiker;
 • 2 eetlepels melk;
 • 2 eetlepels (ongezoete) cacao;
 • 3 eetlepels Nutella;
 • 1 ei;
 • Halve theelepel vanille-extract.

Zo doe je het:

 1. gooi eerst alle droge (poeder) ingrediënten in de mok en roer het goed door.
 2. voeg het ei toe en roer goed door. Let erop dat je ook goed in de hoeken roert, zodat het niet blijft plakken.
 3. gooi er nu de Nutella, melk en het vanille-extract in. Blijf goed roeren!
 4. doe de mok in de magnetron. Nu ligt het eraan hoeveel power je magnetron heeft om te bepalen hoe snel de cake klaar is. Check dit om de 15 seconden. De deeg zou moeten rijzen en uiteraard droger moeten worden.

Eet smakelijk!

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches