Mijn top 3 goede gewoonten - welke gewoonten neem je over? - Luna Maria
afbeelding

Sinds begin van dit jaar ben je volop bezig als persoon te groeien. Op YouTube heb ik daarom vorige week een nieuwe video gepost over mijn spirituele reis. Natuurlijk kunnen goede gewoonten dan niet uitblijven. Als je persoonlijk almaar transformeert, heb ik gemerkt dat het fijn is als je nog iets hebt waar je je aan vast kan houden. Daarom schrijf ik hier graag over mijn 3 goede gewoonten. 

Doe elke dag iets waar je vrolijk van wordt

Ja deze is voor velen utopia omdat ze zich gedwongen voelen om er te zijn voor anderen en zichzelf op de laatste plek te zetten. Ik ben zelf ook iemand die liever zorgt voor een ander dan voor zichzelf. Zodra iemand roept en vraagt of ik wil helpen, sta ik al helemaal klaar.

Maar misschien is dat ook juist datgene wat jij leuk vindt? Weet jij eigenlijk wat je leuk vindt? Ook zo’n vraag. Als je hier nog geen antwoord op hebt en ervan schrikt, wil ik je alvast uitnodigen om mijn site in de gaten te houden, want eind november ga ik iets heel gaafs bekend maken! 

persoonlijke blog

Waarom is iets doen wat je vrolijk maakt zo’n goede gewoonte?

Omdat je je gewoonweg beter voelt. Je komt dan makkelijker in de flow terecht. Je hart gaat stralen, je creatieve energie vloeit en uiteindelijk kun je alleen al met 10 minuten per dag (langer is altijd beter) de hele wereld aan. Kortom: je vibratie stijgt. De voorwaarde is wel dat je het echt alleen voor jezelf doet en dat het niet destructief is (lees: alcohol drinken of drugs gebruiken). Je moet er vrolijk van worden. 😉 

Ik vind bijvoorbeeld heel veel leuk. Video’s maken, tekenen, schrijven, mediteren, hardlopen, met mijn hond spelen, een bakkie doen met mensen, filosoferen, lezen…. Te veel om op te noemen. Ik luister elke dag naar mijn innerlijke kind om te bepalen wat het vandaag wordt. Wanneer ga jij hiermee beginnen?

Doe elke dag niets

Ja die klinkt leuk hé. Ik heb het ook niet over de hele dag niets doen. Maar voor een bepaalde tijd. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om twee keer per dag te mediteren. Of die 5 minuten voor de les te pakken om ‘dom voor me uit te kijken’. Het is ontstressen! In mijn nieuwste video leg ik je uit hoe dit het beste kunt doen.

Ga elke dag naar buiten

Ik heb niet voor niets een hond. Vaak is bijvoorbeeld maandag mijn kantoordag. Op het moment dat ik dit schrijf geef ik ‘s avonds online les in mijn woonkamer aan de deelnemers in Meerkerk. Ik heb dus geen specifieke reden om naar buiten te gaan, maar ik heb een hond 😉 Buiten zijn is goed voor je gemoedstoestand. Even die vitamine D aanmaken, waar schijnbaar heel Nederland opeens supplementen gaat bestellen omdat het op het nieuws was hahah. Je kan ook gewoon een uur naar buiten. Vooral als je een standaard Europeaan (met al die nieuwe discriminatieregels weet ik ook niet hoe ik dit moet zeggen hihi) bent, maak je veel gemakkelijker vitamine D aan – ook in de winter! Het geheim is gewoon om naar buiten te gaan. Maak een wandeling tijdens je lunchpauze. Ga tuinieren. Hardlopen. Met je hond wandelen.

Wat zijn jouw dagelijkse goede gewoonten? Laat het me weten in de reacties hieronder (even scrollen 😉 )!

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches