Mijn goede voornemens voor 2019 - Luna Maria
afbeelding

Het jaar is drie dagen oud. We hebben kunnen bijkomen van de kater, kunnen uitbuiken en ons extra vetlaagje dat we tijdens de feestdagen hebben gecreëerd kunnen bewonderen in de spiegel. Tijd om een lijst te maken van alle dingen die we willen hebben afgestreept aan het einde van 2019!

Waarom zo’n lijst?

Eerder begreep ik dit nooit. Want je hebt een heel jaar om te beginnen met iets dat je wilt bereiken in een bepaalde periode. Wil je afvallen? Dan kun je ook op 3 oktober van start. Minder op je telefoon zitten en meer aandacht aan je geliefden besteden? Dan kun je ook gelijk beginnen! Daarom heb ik hierover ook een tijdje geleden een blog geschreven:

5 manieren om jezelf uit te dagen

Maar nu ik wat verder ben in mijn ondernemerschap, is het heel nuttig om terug te blikken op het afgelopen jaar en een plan te maken voor het aankomende. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua plannen, kwaliteitsmanagement en de keuzes die je maakt. Waar leg ik mijn hart en ziel in? Hoe maak ik het me zo interessant mogelijk, zodat ik mijn focus niet verlies? Geld is nu nog steeds bijzaak, al is het nog steeds mijn doel om dit werk full time te doen of ervan te kunnen leven. Maar dat zit er nog niet in. Daarom beginnen we klein en heb ik een lijstje gemaakt voor wat ik van plan ben business wise.

Goede voornemens

A new baby is born

Per 1 januari 2019 heb ik naast LumaGym een nieuwe handelsnaam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Zo vet hé. FIT·2·B·U.

Goede Voornemens

Een aantal maanden geleden heb ik Jeanine gevraagd wat zij vindt van samenwerken. Zij is coach. Ik vind dat je heel veel kunt bereiken door middel van sporten. Maar als je je geest er ook bij betrekt en kritische vragen over je leven en denkwijze krijgt van een coach, dan kun je alleen maar nóg harder groeien. Ik kwam dus met een vet idee voor een nieuw pakket (wat dit is, verklap ik nog niet 😛 ). Zij zei ja, ik wil!

Enthousiast begonnen, maar de vraag bleef in de ruimte zweven: hoe treden we naar buiten? Onder onze eigen namen? Klonk ons verwarrend in de oren voor onze toekomstige klanten. Samen naar de KvK en een nieuw bedrijf inschrijven? We kennen elkaar net, dus dat zou een risico met zich meebrengen. Tot haar business coach tegen haar zei dat je beter voor de vorm kunt kiezen waarbij je een handelsnaam toevoegt aan een van onze KvK-inschrijvingen. De kosten kun je dan bij elkaar declareren.

Dus ging ik dat doen, omdat het mijn ultieme droom is om een verzamelgebouw te hebben, waar je alles op het gebied van gezondheid kunt vinden! Bij deze is de eerste stap genomen en zal ik deze week aan de slag gaan met een ondernemingsplan!

Gewichtsconsulente

De opleiding moet af en daarbij heb ik je hulp nodig!

In juni van 2018 ben ik begonnen met een opleiding gewichtsconsulente. Vol enthousiasme ging ik erin. Maar ja, toen kwam het leven om de hoek kijken en is mijn motivatie om tijd te maken voor deze opleiding naar de achtergrond verdwenen. Ondertussen een vent armer, maar een hond en zeeën van tijd rijker, ben ik weer structureel aan het leren. Lekker huiswerk maken, veel lezen en zoals vroeger samenvattingen schrijven. De nerd is er weer.

Maar ik heb nog een hele weg te gaan. In de hoop dat ik het voor juni af kan maken aankomend jaar, ga ik er vol goede moed weer in. Voor nu weet ik al dat ik nog heel wat te doen heb. Niet alleen moet ik mij de stof eigen maken voor het examen, ik moet ook een aantal belangrijke kerntaken voltooien. Zo mag ik laten zien dat ik workshops/readingen kan geven over gezond eten en moet ik een aantal mensen begeleiden. DUS! Jullie hulp is binnenkort gevraagd!

Wil jij afvallen en heb je wel een handje in de rug nodig? Meld je dan bij mij! Ik wil omstreeks maart beginnen met de eerste intake. Dit kan online of face to face in omgeving Leerdam.

Heb je interesse in een workshop over gezonde voeding en woon je in omgeving Leerdam? Bericht mij dan! Dat kan bij jou thuis zijn en het gezelschap van vrienden en familie, op je werk of gewoon met een stel vreemden in bijvoorbeeld de bieb, meld je dan! Dit wil ik omstreeks april/mei inplannen. Zo kan ik nu al het een en ander voorbereiden. Tenslotte Is een workshop over gezond eten op het werk net iets anders dan een workshop over ‘Wat gaan we vanavond eten?’ 😉

Opleiding af en dan?

Natuurlijk ga ik mijn kennis dan gebruiken. Voor mij de keuze of ik mij wil aansluiten bij de vereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) en hierdoor declareerbaar ben bij je zorgverzekeraar of dat ik hun voorwaarden toch niets aan vindt en zelf aan de gang ga. De BGN heeft namelijk redelijk strenge voorwaarden om lid te mogen zijn. Sommige vind ik eerlijk gezegd wat storend, omdat ze heel veel uitsluiten. Denk aan intermittent fasting, of bepaalde diëten of leefwijzen, zoals vegetarisch, veganistisch eten of Paleo. Je mag van het Voedingscentrum (waar BGN zich aan houdt) namelijk geen voedingsmiddelen uitsluiten.

Hoe dan ook, ik ga een completer pakket aanbieden. Zonder brandstof namelijk geen sporten. Die twee gaan hand in hand! Zodra ik klaar ben met de studie, horen jullie van mij en mijn plannen! 😊

I AM WOMAN

In december is bekend geworden dat ik een opleidingstraject heb gewonnen van I AM WOMAN. Het enige dat ik weet is dat het over het lijf van de vrouw gaat en dat het in februari begint. Helaas hebben mijn toekomstige studiemaat Marjolein en ik nog verder helemaal niets gehoord! Hopelijk komt dat goed…

Hoe dan ook, de opleiding wil je leren hoe het vrouwelijke lichaam werkt. Dit wordt namelijk niet behandeld in de algemene opleiding. Zo jammer! Ik vind het een essentieel onderdeel van een sportopleiding! Vrouwen zijn complexe wezens. Niet alleen in hun koppie maar ook hun lijf is gewoon om te schreeuwen! Wat dacht van een vrouw die herstellende is van kanker aan haar geslachtsdelen? Een zwangere of net bevallen moeder, een vrouw in de overgang? Het zijn allemaal zaken waar ik als trainer rekening mee dien te houden. Daarom ben ik super blij dat ik met deze opleiding mee mag doen! Zo veel zin in!

Dus ook hier geldt: zodra ik het papiertje heb, komen de plannen vanzelf om de hoe kijken 😉

Bootcamp next level

Obstacelrun

Met Bootcamp Leerdam heb ik nu al meerdere plannen in mijn hoofd. Zo wil ik in 2019 heel graag meedoen aan een obstacelrun. Dit betekent ook ervoor trainen! Dit wil ik aanbieden in de vorm van een pakket. Zou je dat wat lijken?

Ik heb deze run in gedachten: Break Out Run

Nieuwe doelgroep – doe jij mee?

Daarnaast heb ik volgende week een afspraak met een van mijn netwerkmaatjes. Zij heeft alle verstand van HR. Op een van de eerste netwerkavonden heb ik aangegeven dat ik het wel zie zitten om bootcamp te geven aan de medewerkers van bedrijven. De dames en heer spuwden hun ideeën uit. Het was een grote regenboog. Zo mooi, maar zo ver weg. Want ook al heb ik mijn bekkie wel bij me en ben ik niet meer bang om dit te schrijven, hoe the flop moet ik bedrijven aanschrijven? Die hebben allemaal verschillende afdelingen… Wie met ik hebben? Hoe moet ik überhaupt beginnen? Bellen en dan zeggen: ”Hey, hebben jullie zin in een potje Bootcamp een keer in de week? Ik kan best goed lesgeven en het zou je werknemers goed doen om lekker buiten te sporten. Zie je dat zitten?” Nou… dat klinkt niet best in mijn oren.

De voordelen

Maar toch wil ik het heel erg graag! Gezonde werknemers zitten zo veel beter in hun vel. Ze zijn gemotiveerder, hebben meer energie en zijn minder vaak ziek. Omdat de Bootcamp in groepsverband gebeurt, maken ze misschien wel contact met hun collega’s; op een manier waarop ze elkaar nog niet kennen. De band tussen hen wordt daardoor vaak sterker. Het voordeel voor een werkgever is dan weer saamhorigheid. Men helpt elkaar waar dat nodig is en men wordt beter verbonden met het bedrijf zelf!

Naja. Ondertussen heb ik al een halve sollicitatiebrief geschreven 😉. Ben je toevallig diegene in je bedrijf die over dit soort zaken gaat, neem dan gerust contact op! Niet alleen ben ik opzoek naar nieuwe opdrachtgevers, maar ook naar jullie taal! Wat vinden jullie belangrijk in je bedrijf? Wat heb je nodig en hoe zou jij het liefst benaderd willen worden?

Nu al Bootcampen?

Dat kan gewoon! Ik blijf de Bootcamp Leerdam zoals gewend gewoon aanbieden. Lees er hieronder weer over en meld je gelijk aan voor de les!

Bootcamp Leerdam

That’s it

Dit zijn mijn plannen voor 2019. Aan het einde van het jaar zal ik eens kijken wat hiervan is uitgekomen en hoe! Ik ben heel erg benieuwd en heb er heel veel zin in! Jij ook?

Wat zijn jouw plannen?

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer plannen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Met je eigen voornemens aan de slag?

Goede voornemens

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op google
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches