Hoe verhoog je productiviteit

Ken je dat? Je zit op de bank, lekker relaxt te bingwachten, terwijl je weet dat je eigenlijk iets belangrijks moet doen dat jou verder brengt in je leven? Je hebt jezelf bijvoorbeeld als doel gesteld om een aantal kilo af te vallen of die side hutsle op te starten. Maar je komt maar niet met die reet van die bank af. Dat noemen we zelfsabotage en ik ga je vandaag een methode leren waardoor je gemotiveerd raakt om van die bank af te komen en daadwerkelijk aan het werk te gaan. Als jij dus geïnteresseerd bent hoe je productiever wordt, lees dan vooral verder. Dus laten we beginnen….

 

P.S. Je kunt ook de video kijken hieronder.

Wat heeft zelfsabotage te maken met productiviteit

 

Nou… alles 😉

Ik liep er ook altijd tegenaan voordat ik deze methode gebruikte. Ik had het zelfs net, voordat ik ging zitten om deze blogpost te schrijven. Vanochtend had ik een aantal uren gedraaid in loondienst. Ik was moe, moest eten, de honden uitlaten en voordat ik het wist, was het al half drie. Meeeh… nog vier uur voordat ik weer les moet geven – ‘Ik kan net zo goed morgen weer mijn laptop opstarten’, dacht ik nog.

 

Zelfsabotage is namelijk een manier van je brein om niet te veranderen. Als je die paar kilo wilt afvallen, maar je hebt nog nooit een stap in een sportschool gezet, dan is dat in het begin eng. Je weet niet wat en wie je tegenkomt en je bent bang om op je bek te gaan.

 

Uitstellen een onderdeel van die sabotage

In mijn eigen voorbeeld had ik een combinatie van een tekortmindset (geen tijd), de drempel van over mijn vermoeidheid heen stappen en daadwerkelijk zitten om mijn hart op papier te zetten. Want dat is wat bloggen nog steeds voor me is. Ik geef me als expert uit en rationeel weet ik ook dat ik veel kennis heb door opleidingen, ervaring en mijn werk, maar denk ik vaak nog steeds dat ik niemand ben. Wie ben ik dat ik hier zo slim doe? Wat interesseert anderen het wat ik te vertellen heb? Misschien ken je die gedachten wel…

 

Je brein kent het verschil niet tussen werkelijkheid en voorstelling

Maar wist je dat je brein het verschil niet weet tussen werkelijk iets meemaken en alleen de voorstelling ervan, terwijl jij daar op de bank zit?

 

Maar wist je dat je brein het verschil niet weet tussen werkelijk iets meemaken en alleen de voorstelling ervan, terwijl jij daar op de bank zit?

 

Het werkt hierbij beide kanten op. Terug naar mijn eigen verhaal. Op het moment dat ik al die irrationele gedachten blijf denken, ga ik het des te meer geloven. Ik zie het voor me. Ik voel me klein en niemand. Hoe meer ik geloof, des te meer ik me ernaar ga gedragen. Mijn lichaam reageert hierop. Ik maak me ook daadwerkelijk klein en duik weg onder mijn dekentje op de bank. Het eindresultaat, als ik de methode die ik zo ga uitleggen, niet ga toepassen, is dat ik nog steeds geen steek verder ben gekomen. Ik heb niks productiefs gedaan.

 

Dus hoe kunnen we ons brein voor de gek houden en die zelfsabotage gedag zeggen?

Zoals gezegd, werkt het beide kanten op. Wat ik heb gedaan, is mij voorstellen hoeveel mensen ik toch wel kan helpen met mijn blog. Ik heb het positief aangekleed. Ik heb het me voorgesteld en ben in het gevoel gestapt. Ik zag, overkwam en…

zelfsabotage

Visualiseren om zelfsabotage tegen te gaan

Visualiseren is meer dan alleen de binnenkant van je oogleden bekijken, dus laat ik jou een makkelijke handleiding geven. Aan het einde van deze post zal ik jou een extra tip geven die ik veel coaches zie vergeten.

 

Het eerste dat je doet is jouw uitkomst concreet krijgen. Ik maak het liefst een schriftelijk verslag ervan. Dat betekent brainstormen over de richting. Als je nog geen idee hebt wat je precies wilt, maar wel een gevoel welke kant je op wilt, lees dan dit bericht over hoe je doelen stelt. Daarin leg ik je meer uit over hoe je op doelen focust.

 

Gebruik alle zintuigen

Als je alles duidelijk hebt, schrijf je precies op wat je wilt bereiken. Jij wilt die 20 kilo wilt afvallen, hoe ziet dat eruit? Welke kleren heb je aan? Wie is er bij je? Ben je op het strand? Hardlopend in het bos? Hoe voel je je? Wat zeggen mensen tegen je? Wat vertel jij jezelf? Misschien ruik je wel iets? Het is dus van belang dat je onderstaande gebruikt:

  • Zien
  • Voelen
  • Horen
  • Misschien wel ruiken
  • Gebruik je zintuigen dus!

Wat ik doe, is mijn verslagje inspreken op mijn dictafoon en zolang ik het nodig heb, elke dag luisteren en in de visualisatie zitten. Ik kan je beloven dat je een mindsetshift ondergaat wanneer je dat doet!

 

Bonustip

Dat dingetje dat veel coaches vergeten te noemen is … *rommegetroffel* kom ook in actie!

 

Je kan nog zoveel visualiseren en mediteren, als je niet in actie komt, zul je je doelen nooit bereiken. Maak dus gebruik van de cirkel visualiseren, plannen, doen, reflecteren.

 

Als je hieraan wilt werken, vind je mijn gratis agenda waarschijnlijk een super tool! Ik geef je namelijk in die agenda de tool om regelmatig te visualiseren en die laatste drie stappen zeker uit te voeren. Kijk onderstaande video (intro) als je een overzicht wilt en scrol nog een stukje verder als je hem gratis in je inbox wilt ontvangen.

Laat me in de comments weten hoe het je bevalt!

Mind & Body Mastery: 7 Dagen Gratis Ontdekken!

Transformeer je leven met de gratis exclusieve 7-daagse intensive! Verken de kracht van je mindset en lichaam in deze ontdekkingsreis. Ontvang:

Zet nu de eerste stap naar een leven vol energie en succes! Vul onderstaand formulier in en laat de reis beginnen.

Er is iets misgegaan met je aanmelding. Probeer het nog eens.
Topper, je hebt je aangemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je nog niet uitgelezen?

Hieronder vind je nog meer workouts, tips voor lekkere, makkelijke gezonde voeding, recepten en tricks en inspiratie om je mindst te boosten!

Balans

Hoe vind je balans in een drukke wereld?

Voel je je overweldigd door je drukke leven en heb je het gevoel dat je constant achter de feiten aanloopt? Het vinden van balans in een hectische wereld kan een uitdaging zijn, maar gelukkig is er een oplossing. In deze blogpost ontdek je hoe de digitale Life Planner je kan helpen om balans te vinden en meer rust en harmonie in je leven te brengen.

Lees verder »
rekken en strekken

Rekken en strekken voor je benen

In deze video ga ik je meenemen in een cooling down na het hardlopen. Of als je net een lekkere been workout hebt gedaan. Om spanning voorkomen en je flexibiliteit te vergroten is het belangrijk om na elke training te rekken en strekken. Laat me

Lees verder »
gezonde tussendoortjes

5 gezonde tussendoortjes

Elke maandagochtend ben ik vrij en heb ik alle tijd om lekker in huis te rommelen, boodschappen te doen en mijn eten voor de rest van de week voor te bereiden. Vaak zoek ik dan naar makkelijke recepten die zich bijna vanzelf klaarmaken. Want ook

Lees verder »
Er is niets meer hier. Mis je een blog? Stuur me een bericht!