Hardloopwedstrijden uitgepluisd – Utrecht Night Run - LumaGym

Aanpassen

Wat een verschil zeg! Waar mijn dinnetje en ik een maandje geleden bij de Stevensloop in minus-graden moesten lopen, was er nu de keus: zal ik mijn jasje aan- of uitdoen? Wanneer je in de stad loopt, is het al van nature warmer dan op het open veld. De huizen houden veel warmte vast en er is weinig kans op een straf tegenwindje. Ook liepen we op klinkers, in plaats van op asfalt. Dit kost meer energie omdat je continu jet houding moet corrigeren.

Late start

Utrecht Night Run

Ik was nog nooit zo laat gestart met een hardloopwedstrijd. Het was ook geen wedstrijd, maar een belevenis. Om 22.20 uur mochten we onze benen de vrijheid geven. Deze run heet niet voor niets Utrecht Night Run. Wel even omschakelen. Na een dag werken, heb ik eerst even een verlaat middagdutje gedaan. Het zal me niet gebeuren dat ik al kapot aan de start sta 😊

Om 21.00 uur stond ik voor de deur van mijn dinnetje die in Utrecht woont. Voor haar een thuiswedstrijd. Na een koffie en het gereedmaken van onze glow-in-the-dark ringetjes, gingen we op weg met de fiets richting het Domplein. Helemaal geweldig: we hadden maar één fiets, dus moest ik mijn billen hard op de proef stellen door achterop te springen.

Utrecht Night Run<– dat zijn mijn voeten 😉

 

Terrasjes en hardlopers

Na een hobbelpartij achterop de fiets (met zachte banden) waren we eindelijk in het centrum aangekomen. Super grappig om ’s avonds laat in je strakke broek door Utrecht Centrum te wandelen, richting de start. Het parcours liep langs de terrasjes, waar je mensen al aangeschoten hoorde blèren naar hardlopers met lampjes op hun hoofd. Naast de bekende t-shirt, kreeg je nu bij je startnummer ook een hoofdlamp. Zo een wilde ik altijd al hebben!

We kwamen allemaal gele mannetjes tegen die de route vrijhielden en met hun lollypops aangaven waar de renners heen moesten. Hoe dichter we bij het Domplein kwamen, waar het allemaal gebeurde, des te meer ik me thuis begon te voelen in mijn sportkleren. Waar moesten we onze startnummers halen en waar moesten we heen voor onze tassen? Waar was de start?? Het plein was druk, de rij voor de tassen was lang en om naar de start te komen, moesten we ons een weg banen over de dansvloer, waar de eerste binnenkomers al genoten van hun biertje en de muziek. Het was wel beetje een chaos, maar de sfeer was vrolijk. Dat maakte het allemaal goed.

Wat een spektakel is de Utrecht Night Run

Gek filmpje van hardlopende mijnwerkers vlak voor de start

Heerlijk, die carnavalmuziek in het startvak. Er was amper ruimte om je warm te lopen, dus dan maar springen en dansen op de muziek. Keigaaf zo een springende en meezingende menigte. Iedereen had zijn lampjes al op, velen hadden die aan. We hadden nog meer glow-in-the-dark ringetjes gekregen. Op en top gingen we dit avontuur tegemoet.

Het startschot werd net als op nieuwjaar afgeteld. Daar gingen we! Nog een laatste high-five voor we de lijn overgingen en daar begon onze loop door Utrecht City.

Lichtshow en bellenblazers

Wat een opluchting dat het hier niet ging om een tijdwedstrijd. Dit was pure fun! Veel te zien, veel te horen. Er stonden blaas- en trommelorkesten op de hoeken, helemaal ingekleed in kerstlichtjes. Dansend lopen, met een big smile op je gezicht. Ik deed mijn best om alles te fotograferen en filmen. Misschien wel tot frustratie van mijn dinnetje. Gaat ze weer???! De eerste foto’s waren wel heel erg wazig. Tussendoor gingen we gewoon stoppen of wandelen. Hardlopend filmen is voor mij gewoon geen doen. Dan maar de tijd nemen.

De route voerde ons door een park, door de kleine straatjes van het centrum, langs een kerk waar de drankpost was, even babbelen met bekenden en door richting Hoog Catharijne. Ja, we liepen er gewoon doorheen! Jammer dat ze de roltrappen voor ons hadden afgezet. Wij moesten gewoon met onze beentjes de trappen nemen. Wat een mooie shows hebben we gezien! Mannen en vrouwen op stelten, bellenblazers en een rollend DJ-stel. Super gaaf! Wat een fijne energie.

 

Niveaus van drukte

Wat ik heel bijzonder vond, waren de niveaus van drukte. In het begin van de strijd was het douwen en trekken. Ik werd een aantal keren afgesneden en aan de kant gedouwd door mensen die het gewoon niet snapten. Dit ging niet om tijd maar om beleving, jongens. Je had ook gewoon even gas terug kunnen nemen op stukken, waar we moesten trechteren omdat er een paaltje stond. Beetje jammer. Gelukkig stonden op de drankpost op de helft van de route de broer en een bekende van mijn dinnetje. Wij kregen voldoende te drinken, namen onze tijd en zeiden gedag. Dat maakte dat de grote groep ons achterliet. Er waren nu versnipperd hier en daar wat groepjes en stelletjes, zoals wij. Je hoefde niet meer op te letten dat je niet in de grachten of voortuin van iemand belandde, maar je had voldoende ruimte. Heel fijn. Dat maakte ook weer dat we soms even goed moesten kijken waar we heen moesten. Wij waren de laatste groep en achterop geraakt, waardoor ik merkte dat de vrijwilligers soms hun concentratie verloren. Even vragen welke kant we op moesten en door.

“Mijn benen staan nog in loopstand!”

Maar niet getreurd. Niet zo heel veel later kwamen we al die mensen die we verloren waren, weer tegen. In de rij voor de tassen. Want die hadden aangegeven dat we tot 23.30 uur hadden om onze tassen weer op te halen. Wij kwamen rond 23.20 uur binnen en kwamen gelijk terecht in de rij. Flopping druk! Uitlopen zat er niet in. We konden geen kant op! Mijn dinnetje voelde dat gelijk in haar benen. Die wilden verder, terwijl ze niet mochten. We moesten iets langer dan een half uur op onze tassen wachten. Het was 00.00 toen we onze weg richting huis baanden. Eigenlijk hadden we nog recht op een after-loop-biertje, maar daar hadden we helemaal geen zin meer in na al dat gewacht. Utrecht Night Run

After party

Geen man overboord. Wij hielden onze after party bij mijn dinnetje thuis. Ik had honger en moest nog een half uurtje naar huis rijden. Ondertussen toch best moe. Dus kreeg ik een lekker bolletje en nog een cappuccino, voordat ik richting huis ging. Half twee kwam ik thuis aan en ging ik voldaan in bed liggen. Binnen vijf minuten was ik weg.

More to come

Toen we in de rij stonden om onze tassen weer op te halen, liet ik vallen dat ik eigenlijk stiekem wel elke maand een wedstrijdje wil gaan lopen dit jaar. Mijn dinnetje had die gedachte ook al! Super grappig 😊 Voor mei en juni hebben we dan ook al twee wedstrijden in onze gedachten: 19 mei in Heukelum en 15 juni in Leerdam. Voor mij twee thuiswedstrijden. Iets minder druk dan Utrecht en, zoals ik van Heukelum weet, een hele andere beleving. Dijken en koeien it is!

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer hardloopwedstrijden en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

<div style="display none;"

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Nog even wachten op de volgende review? Lees ondertussen deze even!

Wees in het donker zichtbaar voor ander verkeer

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches