Hardloopwedstrijden uitgepluisd - Stevensloop in Nijmegen

Deze wedstrijd kwam als een verrassing. Natuurlijk heb ik mij al ruim van tevoren aangemeld. Maar de reden was voor mij de verrassing! The day after ben ik zo trots dat ik bijna uit elkaar barst! 🙂

Rondje rennen

Toen ik vorig jaar begon met lesgeven, was mijn dinnetje een van de eerste deelnemers. Zij was zo blij voor me en als ik even vergat enthousiast te zijn over mijn bootcamp, dan nam zij het over! Een betere mond-op-mond reclame kon ik me niet voorstellen. Daarom hou ik ook zo van die vrouw.

Hoe dan ook: als ik geen zin heb om te huppelen tijdens de warming-up gaan we gewoon een rondje om het veld lopen. Haar eerste meters hardlopen. Wat was ik trots dat ze het volhield; ook al was het maar een paar minuten: als je mijn bericht hebt gelezen over Waarom je moet beginnen met hardlopen, dan weet je dat ik in haar positie zeker aan het zuurstof had gemoeten!

Yes, you can!

Tot ze ongeveer een week later tegen me zei dat ze was begonnen met Hardlopen met Evy. Want ze had vernomen dat hardlopen niet voor haar weggelegd was. Maar toen ze door mijn toedoen om dat veldje liep en mij hoorde zeggen dat ze al 2,5 minuten onderweg was, wist ze dat ze het wel kon en ze het ook wilde! Vol enthousiasme begon ze aan haar hardloopavontuur met Evy. Maar pas toen we afspraken om samen een 5k te rennen in de vorm van een hardloopevenement, begon ze echt te knallen!

Voorbereidingen voor de Stevensloop

Zo begon ik te zoeken naar een leuke wedstrijd. 5k, niet te ver weg, een beetje prettig weer en in een leuke omgeving. Het werd de Stevensloop in Nijmegen. Van tevoren gezien zou je zeggen dat het op alle punten aansloot, maar vandaag kan ik je vertellen dat niet alle verwachtingen werden vervuld. Waar dat aan lag, vertel ik je zo.

De reden waarom ik deze loop voorstelde, was ook omdat ik al een aantal keren had deelgenomen aan de 7 Heuvelenloop (kort 7H). Prachtige omgeving, super leuk publiek en qua reistijd ‘viel het ook wel mee’. Dus wij schreven ons in en mijn dinnetje ging lekker verder met Evy!

Ik moet zeggen dat ik er slecht voorbereid inging. Waarschijnlijk ook omdat ik mij geen zorgen maakte om de afstand. 5 Kilometer is iets minder zwaar dan 10 kilometer. Met een half uur ben je weer binnen. Had ik toch maar wat beter getraind, want door de kou en de straffe wind heb ik nu wel wat last van mijn beentjes hahaha

Vroeg opstaan

vroeg opstaan

We hadden alles van tevoren doorgeInhoudsproken. Hoe laat we moesten starten, welk startvak we hadden, hoe lang we erover wilden doen, wat je aan moest en mee moest nemen en ga zo maar door. De enige uitdaging die we hadden was alleen dat mijn dinnetje in Utrecht woont en ik in Leerdam. Omdat we treinkaartjes hebben meegekregen met het startnummer, moesten we die dag met het OV. Vanuit Utrecht is het een hele andere route naar Nijmegen dan vanaf Leerdam. Dus zijn we overeengekomen dat ik naar Utrecht zou komen, vanwaar wij samen naar Nijmegen gingen.

Vandaar dat je mij al om 8.10 uur op het station zag staan in Leerdam. Super koud, maar zo’n zin in!

Miscommunicatie

Ware het niet dat we een kleine miscommunicatie kregen over waar we ons op Utrecht Centraal bevonden. Ik had vertraging met mijn overstap in Geldermalsen. Nadat ik in Utrecht was aangekomen, had ik twee minuten om naar het volgende perron te sprinten. Ik haalde de trein wel, maar zag mijn dinnetje niet! Uiteindelijk was zij namelijk al in de trein gestapt in de hoop dat ik daar ook al in zat, want we konden elkaar ironisch genoeg mobiel niet bereiken. Wat hebben wij gelachen zeg! Maar het geeft niet: een koffie en anderhalf uur later zagen we elkaar bij de Starbucks in Nijmegen en kon ons avontuur echt beginnen!

Bewijsstuk A wij deden mee

Faciliteiten

Ik moet zeggen dat de 7H-stichting alles tot in de puntjes had geregeld! Hierover kan ik alleen maar complimenten geven. Je kon je omkleden in het ROC, een paar honderd meter vanaf het station vandaan. Daar kon je ook je spullen veilig achter laten voor € 1,- waarna je na inlevering van het bandje nog een warme drank kreeg. Ook kon je in het warme gebouw wachten tot je aan de start werd verwacht. Helaas, en dat kon niemand voorspellen, was het erg koud op 18 maart 2018! Volgens mij zweefde de temperatuur de gehele dag rond het vriespunt en de straffe wind maakte het niet beter! Dus wat betreft het weer viel het aardig tegen.

Vanaf het ROC was het 5 minuten lopen naar de start. De aardige vrijwilligers wezen ons de weg en in no-time waren wij ons aan het opwarmen en warm houden. Het fijne aan de Stevensloop is dat dit evenement nog niet uit zijn voegen is gegroeid. ‘Tuurlijk heb je genoeg deelnemers, maar niet zoveel als met een 7H! Voor een eerste wedstrijd waar mijn dinnetje aan meedeed, was dit een van de betere keuzes.

Informatie

Een van de nieuwe dingen bij deze wedstrijd was dat je geen informatieboekje meer kreeg, maar alles van internet kon halen. De website vond ik niet zo geweldig qua navigatie. Daarom downloadde ik de app. Die was zeker prettig in gebruik vooraf. Alleen jammer dat je je moet aanmelden wanneer je eindtijden en foto’s in wilt zien. Uiteindelijk heb ik dat vandaag dan toch via de website gedaan.

Bewijsstuk B ik deed mee

Parcours

Ik zag eerlijk gezegd wel op tegen de bruggen waar we overheen moesten. Het waren twee grote bruggen over de Waal, ze besloegen meer dan de helft van het parcours. Wat was het koud en winderig! Ik denk dat zelfs als het windstil is, je nog wegwaait op die bruggen! Maar dat maakte het ook uitdagend. Mijn dinnetje had daar wel last van, want in een stad lopen is toch net iets anders dan in het open veld. Maar we hebben het geweldig gedaan en waren in 36.07 minuten binnen!

De parcoursbeleving was fantastisch. Je kon je ogen de kost geven, want je had wel een prachtig uitzicht op de Waal. Ook renden we door een mooi park, waar altijd het feest voor de vierdaagse wordt gehouden. Wat een ander gezicht, als het leeg is en schoon! Naar aanleiding van de 7H had ik wel meer groen verwacht, maar dat kun je misschien niet eens verwachten: dit was een hele andere loop!

Het enige dat ik gek vond, was dat ik helemaal geen kilometeraangaven zag. Misschien heb ik ze wel over het hoofd gezien. Gelukkig had ik wel een idee hoe het parcours liep en ook een fancy watch die bijhield hoever we nog moesten. Op die manier kon ik mijn dinnetje en mij goed geruststellen waar we ons bevonden en of we er al bijna waren.

After party

We zijn dus veilig over de finish gekomen! Wel wat buiten adem, maar voldaan. Na de eindstreep werden er aluminium dekens aangeboden, zodat je niet te hard afkoelde. Dat was een grappig gezicht. Er liepen allemaal aliens door Nijmegen stad. Ook hier heeft de organisatie haar werk prachtig verricht. Door het weer heeft zij een aantal dingen aangepast, zoals lauwe thee bij de drankposten en dekens bij de finish.

Nadat we ons AA-tje hadden geïnd en ik mijn medaille, zijn we langzaam richting ROC gelopen. De opluchting was groot en wat vonden we het leuk. We did it!

We gingen rechtstreeks richting de garderobe voor onze spullen, druk pratend over onze prestatie en dankbaar dat we het samen mochten doen. Daarna zijn we terug gelopen richting het centrum om onze shirts te halen. Want dat vind ik altijd zo leuk aan dit soort lopen: je kunt altijd een leuk accessoire meenemen. We zagen al dat de 10k’ers rustig binnenliepen. Ik heb wel uitgekeken of ik bekende mensen zag, maar helaas. Dus gingen we onze dag afsluiten met een heerlijke lunch bij The Viking. Daar hebben we ook gelijk ons plan gesmeden voor een volgende loop: een Nightrun in Utrecht op 13 april!

Ik heb er nu al zin in 🙂

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer hardloopwedstrijden uitgepluisd en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Ook beginnen met Evy?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches