De voor- en nadelen van Personal Training op een rij - Luna Maria
afbeelding

Je loopt tegen jezelf aan, omdat je bijvoorbeeld graag wilt afvallen, sterker wilt worden of je wilt je voorbereiden op een wedstrijd. Het probleem is dat je alleen niet weet hoe. Dus struin je het internet af om achter de antwoorden te komen. Een van die antwoorden is om met Personal Training te beginnen, maar is dat wel wat voor jou? Ik bedoel, je kunt die informatie toch ook gratis vergaren? 

MAAR! Een Personal Trainer doet zoveel meer voor je dan je voorzien van informatie. Dus twijfel je nog? Dan heb ik hier voor je de voor- en nadelen van Personal Training op een rij gezet.

1. Hoe vaak heb je al geprobeerd af te vallen?

Ben je iemand die al vaker een poging heeft gewaagd om de weegschaal te verslaan? Hoe lukte dat tot nu toe? Waarschijnlijk ben je niet voor niets op dit artikel gekomen, want je weet dat je hulp nodig hebt om te bereiken wat je wilt. De halfbakken informatie die je op het internet, in boeken of tijdschriften kon vinden, heeft je namelijk nog niet gebracht waar je wilt. Maar daar ligt het eerste nadeel van Personal Training. Want je weet niet eens WELKE Personal Trainer je moet gaan benaderen. Een oerwoud aan aanbod. Daarom ga ik dat specifieke onderwerp in mijn volgende artikel bespreken!

Voor- en nadelen van Personal Training op een rij

2. Een beetje duur?

Het lijkt een groot nadeel in deze reeks “Voor- en nadelen van Personal Training op een rij’. Maar lees eerst even verder.

Het is namelijk een zegen als je een Personal Trainer kunt betalen. Maar als je alleen maar daarop focust – dus hoeveel geld kost het je – dan zul je gauw verliezen. Want laten we eerlijk zijn: hoeveel kost de telefoon die je in je handtas meedraagt? Hoeveel kost je handtas? Hoeveel geef je uit aan make-up? Je kunt je kleren ook bij de Zeeman kopen….? Wat betaal je wekelijks aan boodschappen en kijk je daar ook waar je die het goedkoopst kunt halen? Hoe lang betaal je al je sportschoolabonnement zonder te gaan? Heb je dat wel eens opgeteld?

Natuurlijk zijn er mensen die graag alles goedkoop willen doen in hun leven. Maar ook zij geven geld aan ‘onzinnige’ dingen uit, waar zij niet over nadenken. Maar omdat het tarief van een Personal Trainer je in eerste instantie zo in je gezicht slaat, wordt je je er dan pas bewust van.

Weet dat een goede Personal Trainer zijn of haar geld echt wel waard is. Hoe veel uren heb jij op internet gestruind om aan de informatie te komen die je van de trainer binnen 5 minuten uitgelegd had kunnen krijgen? 

Daarnaast is natuurlijk de vraag: wat ben jij jezelf waard? Mocht je kind of huisdier iets nodig hebben, ben je toch ook bereid om duizenden euro’s te betalen om ze te geven wat ze willen? Waarom zou je dat niet voor jezelf doen?

Nadeel 3. een goede match vinden

Ik ben zelf ook Personal Trainer en ik ben van mening dat ik een goede klik moet hebben met mijn klanten. Want ik kom vaak meer dingen te weten dan hun partner. Daarnaast vind niet iedereen mijn werkwijze fijn én ben ik gespecialiseerd in vrouwen, moeders en zwangeren die graag ook hun spiritualiteit en mindset willen ontwikkelen. Dus aan jou de taak om eerst je goede match te vinden. Dit kan in sommige gevallen snel gaan, maar als je een aantal wensen hebt, is het (zoals al eerder gezegd) zoeken in een oerwoud aan aanbod.

Voordeel 1 Je Personal Trainer weet waar die het over heeft

Het eerste voordeel van de reeks ‘Voor- en nadelen van Personal Training op rij’ (feest)! Heb je een gecertificeerde Personal Trainer gevonden die binnen je kader en doelen past, dan hoef je het zelf niet meer uit te zoeken! Daarvoor betaal je diegene ook. Natuurlijk moet je zelf nog wel aan de bak om je doelen te bereiken, maar als je een vraag hebt, dan ligt het antwoord een mailtje van je vandaan.

Voor- en nadelen van Personal Training op een rij

Voordeel 2 Je stok achter de deur

Het is heus niet erg om een keertje af te zeggen. Maar een goede Personal Trainer pikt het niet als je voortdurend niet op komt dagen én als je vervolgens niet eens zin hebt om aan de bak te gaan. In mijn sessies ligt de nadruk ook op mentaal coachen. Valt het mij op dat je motivatie ver te zoeken is, dan ga ik graag het gesprek met je aan hoe dat komt. Het kan dan bevrijdend voor jou als klant werken als je even je ei kwijt kunt, een potje kunt janken en daarna weer de draad op kunt pakken. Want het is een van de topredenen waarom je een Personal Trainer aan de hand neemt: je wilt gemotiveerd worden en blijven.

Voordeel 3 Je bereikt je doelen

Als allereerste wil ik hierbij opmerken dat een goede Personal Trainer je nooit belooft dat je 10 kilo in een maand kunt afvallen. Want hij kan je namelijk niet dwingen om in de houding te springen. Hij kan je nog zoveel vertellen, voorschrijven en aan je haren trekken. Als jij niet bereid bent om die extra mijl te lopen, zul je er ook niet komen. Ergo: mocht het niet lukken, geef dan nooit je trainer de schuld, maar zoek het eerst bij jezelf. Ik wil mezelf hier niet goedpraten of in bescherming nemen. Maar ik ben graag duidelijk dat je Personal Trainer niet voor je kan afvallen of sterker worden.

Dus: hoe lang het ook duurt en hoe meer je op alle voorgaande punten let, je zult je doelen uiteindelijk bereiken – mits je er natuurlijk ook zelf voor werkt. 

Mochten je doelen trouwens onrealistisch zijn, zal een goede Personal Trainer je dat ook vertellen 😉

Conclusie voor- en nadelen van Personal Training op een rij

Eigenlijk is er geen conclusie. Ja dat lees je goed. Want ik ben hiero mijn eigen dienst aan je aan het verkopen en natuurlijk vind ik mijn traject helemaal fantastisch! Met een Personal Training traject haal je meer uit jezelf en bereik je je doelen. Ik heb je 3 nadelen en 3 voordelen gegeven en toch heb ik de nadelen ontkracht. Mijn conclusie is dus dat je zeker iemand moet gaan vinden als je meer wilt dan een babbeltje op de fiets op de sportschool 🙂 Maar jij moet uiteindelijk beslissen! Want jij bent vrij om het wel, dan wel niet te doen! 😉

Mocht je ondanks (of dankzij) mijn pittige artikel graag meer over mijn traject willen weten? Kijk dan eens op de volgende pagina en wie weet – zie ik je tijdens het kennismakingsgesprek!

Online Personal Training

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Het volgende artikel van deze reeks is: Hoe kies je een goede Personal Trainer?

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Voor- en nadelen van Personal Training

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Polar M400
Hardlopen

Polar M400

Mijn review Mijn ex is de schuldige! Hij heeft mij op mijn 21e overgehaald om kokkend en naar adem snakkend

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches