De invloed van voeding op je gezondheid - Luna Maria

“Laat voeding uw medicijn zijn” – Hippocrates

Het liefst willen we binnen een week 10 kg kwijt en daarna weer lekker van ons geliefde eten genieten. We weten allemaal dat dit voor een blijvend resultaat niet mogelijk is. Het bekende jojo-effect komt hier al gauw om de hoek kijken, als je je niet professioneel bij laat staan. Als je op internet zoekt, dan vind je zoveel verschillende verhalen en meningen, dat het je duizelt. Voeding is net als sport zo’n wispelturig onderwerp. Laat ik zeggen dat je vooral zelf moet gaan ondervinden wat voor jou werkt en wat niet. Heb je gelezen over Ayurveda en lijkt het je wat? Begin dan met kleine stappen naar een nieuw eetpatroon. Voeding heeft zo’n grote invloed dat je hele systeem in de war kan raken bij een te grote aanpassing, met ziekte tot gevolg. Maar wat is de invloed van voeding op je gezondheid?

Maak het jezelf niet te moeilijk

Wanneer je twijfelt of je menuplanning nou zo gezond is, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen, kijk dan eens naar mijn online training In 6 stappen afvallen. Je kunt allemaal geld gaan uitgeven aan dure poedertjes of ingrediënten waarvan je de naam niet eens uit kan spreken. Maar het beste werkt gewoon eerst even ‘back to basic’!

Afvallen en de kilo’s blijvend kwijt zijn is hard werken! Je moet je leven aanpassen, de rest van je leven. Maar ik ben ervan overtuigd dat je jezelf niet helemaal af hoeft te tuigen om er goed uit te zien en je lekker te voelen. Dit leg ik ook uit in mijn online training. Ga voor zo onbewerkt mogelijk. De meeste ingrediënten die je in je mond stopt mogen hooguit een week houdbaar zijn. Ben je echter al en stap verder en wil je je verdiepen in de meer orthomoleculaire visie, dan kan ik je het boek van William Cortvriendt aanraden: Hoe word je 100?

Gezond leven – gezond eten

De inlvoed van voeding op je gezondheid

Naast het label “gezond leven – gezond eten” is er ook nog de categorie: wat doet eten met je? Welke voordelen kan ik hieruit trekken en: welke voeding kan ik het beste mijden? We weten dat voeding uit de drie hoofdcomponenten koolhydraten, vetten en eiwitten bestaat. Ieder component heeft wel in een trend gezeten, ieder component heeft zijn slechte en goede periodes gehad. En nog steeds zijn een koolhydraat-arm dieet en zo min mogelijk vetten nuttigen de grote trends. Maar waarom zou moeder natuur ze gemaakt hebben, als we ze vervolgens verafschuwen? Zou de conclusie, dat we ze allemaal in een evenwichtige mix nodig hebben, niet veel logischer zijn? Zo lees je in de driedelige reeks over suikerverslaving hoe het nu echt zit met die gevreesde koolhydraten!

Wondermiddeltjes en superfood

Nog steeds worden de superfoods je om je oren geslagen. Maar wat is daar nu waar aan? Zijn het de compoundoefeningen van het eten? Waar moet je dan aan denken en zijn er ook wondermiddeltjes die we allang zijn vergeten en voor lief nemen? Welke invloed heeft deze voeding op je gezondheid?

Wat dacht je bijvoorbeeld van water? Wist je dat het nog steeds beter is dan kokosdrink? 0 calorieën en alles is aanwezig wat je lijf nodig heeft.

Wat doen antioxidanten en welke voedingsmiddelen kun je het beste consumeren om de beste invloed op je gezondheid te hebben?

Ik kan een hele lijst opsommen en dat ga ik in de loop van de tijd ook doen. Houd deze categorie in de gaten als je meer wilt weten over de invloed van voeding op je gezondheid.

De invloed van voeding op je energielevel

Wat je eet, ben je. Uiteindelijk worden alle voedingsstoffen verwerkt en maakt je lichaam daarvan nieuwe cellen. De rest wordt verbruikt als energie en daarna uitgescheiden via je achterste. Als je moeilijk verteerbare voeding naar binnen propt zoals veel vlees of transvetten, dan zal je verteringsstelsel veel werk hebben. Omdat het geen tot weinig mineralen en vitaminen bevat, kun je er niet lekker op lopen. Vergelijk jezelf met een auto. Als je er vieze benzine ingooit, zal de motor het moeilijker hebben om het in energie om te zetten en uiteindelijk in elkaar draaien. Wees je er dus bewust van wat je in je mond stopt. Je kunt namelijk veel energieker worden door de juiste voeding! Daarnaast helpt het je met fit blijven, afvallen en je energieniveau.

Wil je afvallen? Leer het in 6 makkelijke stappen!

Als je het beste uit jezelf wilt halen, moet je ervoor werken. Vooral als het om afvallen gaat. Gelukkig leer je met deze online training de makkelijkste manier om af te vallen. Geen diëten meer, geen marteling meer in de sportschool en je weet met de 6 handvatten die je krijgt precies wat je te doen staat. Je krijgt dit uitgelegd door video’s, korte teksten en opdrachten. Met een maandelijks abonnement krijg je als bonus toegang tot trainingsschema’s, voedingsschema’s, de online community en onbeperkt toegang tot de training. Hij zal namelijk maandelijks uitgebreid worden met nog meer handvatten! Wacht niet langer en meld je aan door hieronder op de link te klikken.

Af van je zwangerschapskilo’s- online training

 

afbeelding

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

De invloed van voeding op je gezondheid

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches