De beste tips om je dag georganiseerd te beginnen - Luna Maria

Je hebt vandaag veel te doen. Alles zit in je hoofd, je vergeet misschien wel om een taak uit te voeren of je doet alles door elkaar waardoor je nog verstrooider bent. Aan het einde van de dag vraag je je af wat je eigenlijk hebt bereikt. Dat geeft natuurlijk een kutgevoel! Maar dat kan anders! Met de volgende tips kun jij je dag georganiseerd beginnen.

afbeelding

Pak je koffie of thee en begin je dag georganiseerd

Onder het genot van een kopje koffie of thee heb je alle rust om ervoor te gaan zitten. Wat heb je vandaag te doen? In een eerder artikel heb ik je al meegegeven om een dag te kiezen om je week vooruit te plannen. Lees het hier:

Planningstip voor een relaxter leven – stressvrij worden

Als je dit al toepast heb je voor vandaag al een goed fundament om te weten wat je te doen staat. Welke huishoudelijke taken heb je? Welke afspraken moet je nakomen en wat heb je op je werk te doen? Splits de grote blokken nu op in taken die je vandaag af moet maken.

Beste tip voor het maken van een georganiseerde to do list

Veel mensen onderschatten vaak de tijd die ze bezig zijn met iets. Een artikeltje schrijven? Je denkt misschien dat je hiermee binnen een kwartier klaar bent. Maar wat dacht je van research, de lay-out opmaken, redigeren, andere bronnen erbij zoeken en passende plaatjes toevoegen? Ondertussen ben je misschien een uur bezig, in plaats van 15 minuten. Probeer dus niet om een heel A4’tje vol te schrijven met de dingen die je graag wilt doen vandaag maar begin met een post-it. Alles wat daarop past, moet je kunnen doen vandaag. Als je nog aan het uitzoeken bent hoe lang iets duurt, houd het dan bij. Zet achter je taak de tijd die je denkt ermee bezig te zijn en in een tweede kolom de tijd die je er daadwerkelijk mee bezig was. Dit geeft je een goed beeld voor je toekomstige timemanagement.

Hoe begin jij je dag georganiseerd?

Wat is jouw tip om de dag goed van start te gaan? Vertel het ons in de comments! 

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

georganiseerd

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches