Breng je chakra's in balans - Het Sacrale Chakra - Luna Maria
afbeelding

We gaan een heel eind naar het Oosten, waar de wijsheid van de chakra’s geboren is. Aan het werk met chakra’s is namelijk een niet-westerse methode om je lichaam in balans te brengen. Zoals Albert Einstein concludeerde bestaat alles uit energie. Chakra’s zijn energiewielen in je lichaam die je in balans kunt brengen. Is er een wiel geblokkeerd, dan kan je daar namelijk ziek van worden. Vandaag gaan we het vooral over het tweede chakra hebben: het Sacrale Chakra.

Wees creatief!

Niet alleen voor je focus en ziel een hele fijne bezigheid, maar ook voor je chakra’s. Laat ik het eerste even uitleggen. Ik ken mensen die ervan overtuigd zijn dat zij geheel niet creatief zijn. Maar IEDEREEN kan creëren. En hoe vet is dat? Wat dacht je van: koken, tekenen, schilderen, video’s maken, schrijven, fotograferen, potten bakken, meubels maken, planten verzorgen, kinderen maken, problemen oplossen. Zoveel om op te noemen. En hoe fijn voelt het dan als je iets hebt gecreëerd? Je mag trots zijn! Je hebt je hart erin gelegd, bent even voor die tijd de wereld vergeten en was met heel je aandacht bij het creëren van iets. Vet, niet? 

Wat heeft het met je chakra’s te maken? 

Je hebt 7 hoofdchakra’s in je lichaam, gesymboliseerd als kleine bloemen die in je lijf langs je wervelkolom ronddraaien. 

Wortelchakra

De eerste is je wortelchakra, waar je basisveiligheid zit en deze bevindt zich bij je stuitje. Deze staat in verbinding met moeder aarde en je gronding. Breng deze in balans door bewust met beide (blote) voeten op de aarde te staan. Meditaties en affirmaties over zelfliefde, zodat jij je veilig bij jezelf voelt, helpen je om dit chakra in balans te brengen. Denk ook aan sporten zoals dansen en hardlopen.

Sacrale Chakra

De tweede is de sacrale chakra, die zich onder je navel bevindt en alles te maken heeft met je creativiteit. Hier zitten namelijk ook je seksualiteit en geslachtsdelen die letterlijk voor creatie zorgen! Deze breng je in balans door (ja hoor!) creatief bezig te zijn. Goede seks en gezond eten helpen je hier ook bij.Solar Plexus

De derde is je zonnevlecht, boven je navel. Ook wel je buikgevoel. Hier zit je passie voor zaken, je doorzettingsvermogen en ego. Doen en niet denken, voelen en niet denken zijn de zaken om het in balans te brengen. Solar staat voor zon en voor mij staat zon voor vrolijkheid. Dus als je bijvoorbeeld lekker gek met je kids door de woonkamer danst, breng je het al in balans.

Hartchakra

Het hartchakra (je raadt al waar die zit) verbindt de onderste drie met de bovenste drie en heeft alles met het openstaan naar de wereld te maken. Liefde, verbondenheid, maar ook geld 😉 Je brengt dit chakra in balans door compassie te oefenen. Stel je kwetsbaar op naar de wereld. Hou van jezelf en je omgeving. 

Keelchakra

Vervolgens hebben we de keelchakra, die voor communicatie staat en expressie. Zingen, spreken en schrijven horen hier bij (ik ben mijn keelchakra dus nu heel erg in balans aan het brengen met dit stukje 😉 ). Wees niet bang om je te uiten en je keel zal ook minder dicht voelen. 
Sporten met bekkenklachten na zwangerschap – welke sporten zijn het beste

Derde oog Chakra

Het derde oog dat tussen je wenkbrauwen zit en staat voor ‘zien’ in de zin van intuïtie en is de eerste van pure spiritualiteit. Het maakt niet uit waar je in gelooft. Ook al ben je ervan overtuigd dat er geen God is (been there), heb je toch stiekem de vraag of er niet toch meer is dan wat wij hier op aarde zien. Denk maar aan een slecht gevoel dat je opeens bekroop, vlak voordat er iets ging gebeuren. Dat is je intuïtie en heeft alles te maken met je derde oog. Bidden, mediteren, dagboek schrijven, je intuïtie leren kennen en alle andere spirituele rituelen, brengen dit chakra in balans.

Kruinchakra

Ten slotte hebben we het kruinchakra dat zich op het puntje van je hoofd bevindt en in verbinding staat met het vaderlijke licht naar de hemel. Dit is het enige chakra dat je niet actief in balans kunt brengen. Je kunt het wel dicht en open zetten, als je de andere zes in balans hebt. Het kruinchakra staat ook voor spiritualiteit en de meer externe intuïtie. Als je bijvoorbeeld het universum vraagt om een ingeving en je krijgt antwoord, kan het voelen als je eigen idee. Wat er gebeurt is dat je eigenlijk een download krijgt van daarboven (waar je ook in gelooft: God, Allah, universum, hogere zelf etc.).

Je chakra’s in balans brengen

Hoe meer aandacht je besteedt aan je lagere chakra’s, des te beter je in je schoenen staat. Creatie zit dus in je tweede (sacrale) chakra. Breng jij de onderste drie chakra’s in balans door te doen, waar zij voor staan, dan komen je bovenste vier bijna vanzelf in balans. 
Chakra's in balans brengen
Daarnaast zegt men dat de chakra’s ook in verbinding staan met je organen. Elk orgaan is aan een chakra toebedeeld. Heb jij bijvoorbeeld veel last van je menstruatie en weet de dokter je daarmee niet te helpen, kun je ook denken aan de alternatieve geneeswijze. Chakra’s kun je naast de bezigheid waarvoor ze staan ook in balans brengen door energie zuiverende meditaties, Reiki, Yoga en andere energetische behandelingen. 

Reiki

Ikzelf heb bijvoorbeeld Reiki. Tot nu toe alleen de laagste vorm (1), maar mag binnenkort beginnen met Reiki 2, waarbij mijn helingskracht sterker wordt. Ik kan op dit moment heel goed mezelf en mijn naasten behandelen. Reiki kent vier niveaus (1, 2, 3a, 3b). 

Je kunt heel goed Reiki ook bij jezelf toepassen. Onbewust doen we dat al dagelijks. Want Reiki is niets anders dan handoplegging. Helen door liefde. Denk maar een de kus die je je kind geeft als hij of zij zich het hoofd heeft gestoten. Die liefde die je door deze aanraking stuurt, maakt de pijn dragelijker en bevordert de herstelling. Ik zeg trouwens niet dat je een gebroken bot met een kusje kunt helen – je moet voor je gezondheid nog steeds naar een arts! 

Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, stuur me gerust een bericht – via de comments hieronder of via maria@lunamaria.nl.

Je doelen beter bereiken

Zo kun je door middel van alternatieve geneeswijzen ook sneller je doel bereiken dat je jezelf hebt gesteld voor bijvoorbeeld de Personal Training. Wil je een aantal kilo’s afvallen, maar zit je op een plateau en wil het niet, ondanks dat jij je helemaal aan je schema houdt (eerlijk zijn 😉 )? Dan kun je jezelf afvragen waar je blokkade zit. Ben je ergens bang voor? Waar voel je dat? Welke belemmerende gedachten heb je over jezelf en de situatie?
online Personal training
Zit er even mee, bestudeer het en vraag dan om een oplossing. Die kun je bij jezelf vinden of je kunt je hiermee ook laten helpen.

Raak nu niet in de stress

Misschien lees je voor het eerst over al deze dingen en denk je: ik wist dat er iets mis was, ik moet er gelijk mee aan de gang. Doe het rustig aan. Begin door gewoon aardse dingen te doen, zoals knutselen met je kind of een romantische avond met je hubbie. Forceer het niet, want de spirituele wereld is groot en je kunt er verdwaald in raken als je je niet aan de hand laat nemen. Heb je er vragen over dan ben ik er voor je. Stuur me dan gewoon een bericht via maria@lunamaria.nl

 

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op YouTubeInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Chakra's in balans brengen

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Duiken
Interviews

Duiken

Eindelijk rust! Zittend aan de Spiegelplas ten oosten van het dorp Nederhorst den Berg hoor ik het geluid van het

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches