Blauwe bessen muffins recept - Verantwoord zondigen met Luma Gym

Verantwoord zondigen

Stel je eens voor: je wilt gewoon goed bezig zijn met gezond eten en je hebt net een lekker rondjeBlauwe bessen muffins hardgelopen. Maar dan heb je opeens zo’n trek in iets zoets!! Of je kunt het koekje bij de koffie niet laten liggen, maar daarna kickt je slechte geweten je in your ass?

Nou, ik heb daar een mooie oplossing voor! Ik neem het zelfs regelmatig mee naar mijn werk. Ook zoals ik al aankondigde in mijn vorige artikel Lunch prepping – Hoe doe je dat? Namelijk blauwe bessen muffins. Zelf gemaakt, wel te verstaan en helemaal niet moeilijk! Je gooit de ingrediënten in een schaal, roert ze door elkaar, blauwe bessen erbij, in de muffinvorm en hoppa in de oven. Half uurtje later zijn ze klaar om op te snabbelen (laat ze nog wel even afkoelen, voordat je je mond verbrandt 😉 ).

Het basisrecept kun je ook voor andere muffins gebruiken. De vulling ligt helemaal aan jou. Zin in appel? Nou, dan vervang je de blauwe bessen gewoon door appel! Houd er dan alleen wel even rekening mee dat de muffins door de appel net iets natter zijn.

Alles zonder suiker, maar met honing. Geen bloem, maar amandelmeel. Geen olie of vette boter, maar kokosolie….

Heb je er zin in? Lets go dan!

Dit heb je nodig:

Gereedschap

 • muffinvormpjes;
 • twee eetlepels;
 • een mixer;
 • een grote schaal;
 • een cup-beker (bij dit recept werk ik met cups en niet milliliter of grammen);
 • een theelepel;
 • een oven.

Ingrediënten

 • drie grote eieren/vier medium eieren;
 • kokosolie (als je een grote muffinplaatvorm hebt). Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij de Body & Fitshop;
 • snufje (zee)zout;
 • 1 theelepel bakpulver;
 • 2,5 cups amandelmeel. Sla een voorraad in bij de Body & Fitshop;
 • 1 cup honing;
 • 1 theelepel vanillearoma. Kun je bij de Albert Heijn kopen;
 • 1 cup blauwe bessen.

Zo doe je het:

 1. Verwarm de oven voor op C 180°.
 2. Heb je een grote muffinplaatvorm, zoals ik, vet deze dan in met kokosolie. Heb je er ook papieren cupjes bij, kun je die ook in de vormpjes doen (zie afbeelding).
 3. Doe nu de eieren, zout, bakpulver, het amandelmeel, honing en vanillearoma in de schaal en roer ze (met mixer) door elkaar tot een smeuïg deegje. Wanneer sommige ingrediënten aan de rand blijven plakken, kun je ze met de eetlepel ervan af schrapen en door blijven roeren. Is het te droog en wordt het blauwe bessen? Doe er nog een eitje bij.
 4. Is het deeg klaar, roer dan voorzichtig de blauwe bessen erdoor heen. Ze hoeven niet kapot, daarom voorzichtig. 😉muiffins in plaat
 5. Hup in de vormpjes, door met de twee eetlepels te jongleren.
 6. Oven warm? Ze mogen er voor 30-40 minuten in. Door een houten stokje of satéprikker in het deeg te steken, kun je zien of ze gaar zijn. Blijft er nog nat deeg aan plakken, wanneer je ze eruit haalt? Nog even in de oven laten bakken dan. Wordt de bovenkant te bruin, maar zijn ze vanbinnen nog niet klaar? Leg er aluminiumfolie overheen.
 7. Zijn ze eindelijk klaar en ben je al bijna gek van de lekkere geur, die in je keuken hangt? Wacht nog even vijf minuten nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Als ze nog warm, maar niet meer heet zijn, zijn ze makkelijker uit de vormpjes te halen. Heb je leuke papieren of siliconen varianten? Lekker laten zitten. Ziet er leuk uit 🙂

Ik zeg eet smakelijk!

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches