Belemmerende overtuigingen ombuigen - in 4 stappen je mindfucks ontkracht - Luna Maria
afbeelding

De aankomende weken neem ik je mee op reis. We beginnen vandaag op het station. Jouw station van nieuwe dingen beginnen. Wat houdt jou tegen om op dit moment nieuwe stappen te maken? Is het de angst om op je neus te vallen? Of dat je het toch niet volhoudt, dus ga je er maar niet aan beginnen? Of ben je bang wat anderen van je vinden? Wil je het perfect doen? Wat jouw reden ook is, al de voorgaande zinnen zijn belemmerende overtuigingen. En vandaag ga ik je in het kort een stappenplan presenteren hoe je ervan af kunt komen. De aankomende weken ga ik elke stap voor je uitkauwen, zodat jij lekker aan de slag kunt. Stap je in?

Stap 1. Spoor de belemmerende overtuigingen op

Belemmerende overtuigingen ombuigen

In bijzondere situaties

Belemmerende overtuigingen opsporen is niet altijd even makkelijk. Je denkt namelijk 50.000 gedachten op een dag. Als je dit bewust zou doen, zou je na een minuut al helemaal kapot zijn. Daarnaast komen er niet zooo veel situaties voor waarin jij begint aan iets nieuws, tenzij je in een levensfase zit waarin dit aan de orde is. Bijvoorbeeld als je begint aan kinderen. Je eerste huis kopen. Een bedrijf opzetten. Afvallen. Wanneer je dat soort wensen hebt en je hoort je keer op keer zeggen: “Ja dat zou ik ook nog graag willen”, dan is het tijd om uit te zoeken waarom je nog niet bent begonnen.

In acute situaties

Acute situaties zijn momenten waarop je emoties negatief hoog oplopen omdat je getriggerd bent. Een klant van mij vertelde me dat ze graag het huis perfect opgeruimd en schoon wil hebben. Elke dag het liefst. Zij is ervan overtuigd dat ze aan een plaatje moet voldoen en elke keer dat ik er kom, verontschuldigd zij zich voor de ‘rommel’ in de keuken, terwijl ik die niet eens zie. Voordat ik haar ging coachen, vertelde ze me dat ze graag aan haar reactie naar haar gezin toe wil werken. Op het moment dat ze namelijk vraagt of haar man wil schoonmaken, verwachtte ze eigenlijk dat hij dat gelijk deed. En goed. Deed hij het niet direct, dan kon ze uit haar vel springen. Zij stoorde zich aan haar reactie en, uiteraard, haar gezin ook.

Gedachte – emotie – actie

Op dat soort momenten heb je niet door dat er eigenlijk een belemmerende overtuiging aan je gedrag ten grondslag ligt. Je doet gewoon. En daar zit precies de sleutel tot je ontdekking: je hebt namelijk een (vaak onbewuste) gedachte, die een emotie oproept, waardoor jij in actie komt. Schrijf de aankomende weken maar eens elke dag op wanneer je zo’n situatie hebt gehad en probeer alvast te achter halen welke belemmerende overtuiging hieraan ten grondslag ligt. De aankomende weken zal ik je hier zeker meer over vertellen!

Stap 2. Verzamel bewijs dat je belemmerende overtuigingen Bullshit zijn!

Wat als mijn klant niet voldoet aan een plaatje? Gaat ze dan dood? Wordt er dan niet meer van haar gehouden? Stort haar huis in elkaar? Volgens mij niet. Verzamel bewijs waarom jou mindfuck een … mindfuck is! Dit doe je bijvoorbeeld door:

  • Daag je gedachten uit. Zijn ze wel realistisch?
  • Is het wel echt zo? Is het de absolute waarheid?
  • Wat is het ergste dat er kan gebeuren?
  • Wat vinden anderen hiervan?

De aankomende weken ga ik je meenemen hoe je dit precies doet. Je kunt ook toekomstig bewijs verzamelen door je over je angst heen te zetten en gewoon te doen. Bang om voor groepen te spreken omdat je denkt dat niemand wat van je wil horen? Breng de volgende keer een toast uit op een verjaardag. 😉

Stap 3. Mediteren en affirmeren om belemmerende overtuigingen om te buigen

Zodra jij ervan overtuigd bent, dat je belemmerende overtuigingen BS zijn, kun je beginnen met kiezen voor positieve gedachten. Waarom ik deze stap pas bij nummer drie gebruik? Omdat je eerst je schaduwzijde mag gaan omarmen.

Je kiest dus nu om positief te denken. Want je belemmerende overtuigingen zijn echt niet verdwenen na het lezen van deze blog of na de reeks die ik publiceer. Nope. Ze zitten daar al 20, 30, 40, 50 jaar. Dus ze gaan niet zomaar verhuizen…. Het vergt geduld en eventueel wat hulp om ze te doen verdwijnen. Daarover gesproken, wil je hulp? Kijk dan eens naar mijn 8-wekentraject waarbij we intensief aan de slag gaan met jouw mindset, De Balansbrenger

https://lunamaria.nl/online-personal-training/

Mediteren

Belemmerende overtuigingen ombuigen

Over dit onderwerp heb ik al wel eens een blog geschreven. Super handig – lees hem hier! Je daagt bij deze je gedachten uit om de goede kant op te turen. Adem in, adem uit en laat ze voorbij drijven als wolken.

Affirmeren

Affirmaties zijn positief geformuleerde dingen in tegenwoordige tijd over jezelf of de wereld om je heen. Zoals: ik ben goed zoals ik ben.

Aankomende maandag geef ik hierover om 11.00 uur een live op Instagram en Facebook. Voel je vrij om mee te kijken.

Over twee weken zie je hier een nieuwe blog over verschijnen, mocht de live toevallig te snel zijn gegaan, kun je dit onderwerp hier nog eens rustig nalezen. Ook zal ik je meer vertellen over het onderwerp omdenken, mijn lievelingszin van Pipi Langkous en de magie van reflectie. Dat zijn namelijk allemaal tools die je helpen bij het ombuigen van je belemmerende gedachten.

Stap 4. Ga aan de slag met je ideale leven

Je bent hier dus beland, omdat je eigenlijk een droom hebt. Die 20 kilo afvallen. Dat bedrijf beginnen. Op wereldreis zijn. 5 kinderen in de wereld zetten. Neem je tijd en schrijf je levensdoelen eens op. Schrijf eens op waar je over 5 jaar zou willen staan. Hoe kom je daar en wat heb je nodig om je daarbij te helpen? Nieuwe gewoonten? Nieuwe omgeving? Hoe ziet dat eruit? Ik kan hier zoooooveeeeeel over vertellen dat ik dat allemaal in aparte blogposts ga doen!

Wil je nu al weten hoe je dat moet doen en heb je daarbij hulp nodig? Kijk dan eens naar mijn traject De Balansbrenger

https://lunamaria.nl/online-personal-training/

of neem gerust contact met mij op via mijn mail: maria@lunamaria.nl of via Whatsapp via deze link.

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort artikelen en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief door naar beneden te scrollen en volg mij op FacebookInsta, Youtube en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Belemmerende overtuigingen ombuigen

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Lekker bewegen

Wanderlust

Het is zondagmiddag, de zon schijnt en ik ga op weg om Arjan op te halen voor onze wandeltocht. Ik

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches