In het artikel “Westrijd lopen” heb ik je beloofd dat ik je zou vertellen wat ik allemaal in mijn rugzak doe. Want als je een wedstrijd gaat hardlopen en die wedstrijd is ook nog eens niet om de hoek, dan wil je niet teveel meenemen maar ook niet te weinig. Ook ligt het eraan of je in de zomer loopt of in de winter natuurlijk! Laten we gewoon beginnen 😊
Ik ga een wedstrijd lopen en ik neem mee
1 Mijn mobiel
Natuurlijk, want ik moet wel foto’s en filmpjes kunnen maken en nog even met mensen kunnen appen. Daarnaast heb ik een iPhone waarmee ik geen portemonnee meer mee hoef te nemen, want mijn betaalpas staat daarop. Én ik heb zo’n superhandig hoesje waar je eventueel ook nog andere kaarten in kunt proppen.
Tegenwoordig hebben veel wedstrijden ook een app, in plaats van een programmaboekje, dus als je nog gauw opzoek bent naar informatie, kun je de app downloaden van de wedstrijd en kun je daar nog in neuzen.
2 Betaal maar, betaal maar, betaal maar!
In het hoesje van mijn telefoon doe ik verder nog:
- Mijn rijbewijs
- Een OV-chipkaart, want je weet maar nooit
- Mijn tweede betaalpas (van een andere bank)
- En een tientje of €20,- contant geld.
3 Eten is een vereiste tijden het wedstrijd lopen!!
In mijn rugzak gaat een boterham met daarop waar ik dan ook zin in heb in een zakkie en een banaan of appel. Mocht ik voor de start nog een suikerdip krijgen, heb ik wel wat bij me. Laatste keer heb ik mijn bammetje met mijn vriendin gedeeld en wat was ze blij dat ik het mee had genomen 😊 Ook voor na de wedstrijd is dat trouwens handig. Ik heb eigenlijk altijd wel honger, maar na een wedstrijd kun je me opvegen als ik niks te eten krijg :’)
4 Water
Natuurlijk! Want je moet er wel voor zorgen dat je genoeg drinkt, niet alleen bij de drankposten die ze op de route hebben staan. Ik drink daarom van tevoren nog net iets meer dan normaal en zorg ervoor dat ik mijn fles meeneem.
5 Zakdoeken
Niet alleen voor mijn neus, maar ik ben toch een meisje en die wil toch droog uit de Dixxie komen als het wc-papier daar op is. Want een wedstrijd lopen op een volle blaas is helemaal niks!
6 Een extra vest en eventueel schone sokken
Mocht je in de winter lopen of het regent, is een extra vest of hoodie altijd handig! Jij weer warm en droog na de wedstrijd. Wat die sokken betreft: mocht je inderdaad tijdens zeikregen lopen en in een plas stappen, dan is er niets zo erg als de rest van de dag natte sokken te hebben! Daarom heb ik in dit artikel ook aangegeven dat je altijd moet checken wat het voor weer wordt!
7 Veiligheidsspelden
Vorig jaar kreeg ik van een oud-collega een riempje waar je je startnummer aan vast kan maken. Ik ben daar heel erg blij mee, want nu blijven mijn shirts en jassen bespaart van gaten. Maar als je niet zo’n riem hebt (want hij heeft van die bevestigingspunten die je door de gaten van de papiertje kan drukken), dan wil je je startnummer natuurlijk niet de hele tijd dragen. Je moet hem vastmaken met veiligheidsspelden en die zijn niet altijd aanwezig op het evenement. DUS, neem een handje vol mee!
Ooit ben ik ze vergeten. Ik moest toen met een vriend in Nijmegen lopen. Wat een gedoe was dat zeg! Wij ons vanuit de trein haasten naar een Hema om een doosje spelden te halen. Pfffff.. nooit meer alstublieft hahaha
8 In de zomer neem ik een washandje mee
Als het snikheet is, dan neem ik een washandje mee. Je kunt of je zweet wegvegen of het onder wat houden en in je nek leggen. Lekkerrrrrr zeg!
9 Oordopjes voor muziek
Ook al heb ik allang geen wedstrijd alleen gelopen, wil ik, ondanks gezelschap, toch mijn muziek luisteren. Die geeft mij vaak toch net dat beetje extra energie en ik loop graag op de beat. Mijn oordopjes mogen daarom altijd mee.
Ik heb sinds kort draadloze oordoppen van JBL. Die zijn extra om mee hard te lopen of intensieve workouts te doen. Omdat ik kleine oren heb, is het ook nog eens lastig om de juiste maat te vinden. Maar de JBL’s komen met drie verschillende opzetjes zodat je altijd een passende tampon in je oor hebt. Ik vind het geluid ook nog eens goed! Het enige nadeel is dat ze goed het omgevingsgeluid afsluiten, dus je mag ze niet te hard aanzetten als je voor je training over de dijk of door de polder loopt. Veiligheid staat tenslotte op nummer een en je wilt het andere verkeer gewoon alsnog aan horen komen in plaats van ‘voelen’. 😉
Bekijk ze hier, als je benieuwd bent en laat me weten of ze je ook bevallen!