5 manieren om jezelf uit te dagen - LumaGym

Afgelopen maandag was het Blue Monday. Ooit in het leven geroepen voor commerciële doeleinden, maar ondertussen is het zowaar een nationale ‘feest’dag om je te herinneren dat we ook gewoon even mogen balen. Kerst en Oud en Nieuw zijn al even voorbij, dus de glorie is vergaan. We voelen ons moe door het weer en de donkere dagen en zijn er depressief over dat onze goede voornemens ook dit jaar alweer gefaald zijn (tenzij je de uitzondering bent natuurlijk: in dat geval hoera)

Elke dag is een nieuwe kans

Helaas vergeten we wel eens dat we elke dag een nieuwe kans hebben om met iets nieuws te beginnen of iets ouds te laten varen. Dit is stap één op weg naar een betere ik: realiseer je dat elke dag een nieuwe kans is. Niet eens maandag, of die maandag erop. Of de eerste van de volgende maand. Nee, vandaag! Maar voordat de dag voorbij is: laten we gauw beginnen met onze lijst.

  1. Mediteer

mediteer

Nog steeds denken mensen bij mediteren aan zweverig gedoe. In het begin zit je er ook bij als een zak zout en vraag je je de hele tijd af wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Je gedachten schieten alle kanten op en je kunt je maar niet erop concentreren dat je aan niets moet denken. Maar er zijn verschillende manieren om te mediteren en om het te leren.

Een app, luisterboek of uit een boek

Klankschalen, keihard ‘ommmm’ roepen en pingelmuziek zijn voor de echte ‘die hards’ die zich niet meer ongemakkelijk voelen. Dus wij beginnen gewoon met een makkelijke guide. Ik zelf gebruik graag een app: Calm. Ja, ik heb de betaalde versie en ja hij is duur. Maar ik gebruik hem ook om in slaap te kunnen vallen en de meditatie aan te zetten die ik op dat moment nodig heb. Uiteindelijk gebruik ik hem elke dag, minimaal een keer per dag, dus dan is het het geld dubbel en dwars waard.

Je kunt ook naar de bieb gaan en bij de zelfhulprubriek zoeken naar boeken die je uitleggen hoe je moet mediteren. Zij hebben ook veel al luisterboeken, die je hierbij kunnen helpen. Allemaal mogelijk. 10 minuten per dag mediteren en je bent een herboren mens!

  1. Blijf je ontwikkelen!

Vorige maand heb je waarschijnlijk je beoordelingsgesprek gehad en daarin hebben jij en je leidinggevende besproken welke cursussen of opleidingen je nodig hebt om beter te worden. Maar heb je er wel eens over nagedacht welke cursussen jij nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen? Denk bijvoorbeeld aan mindfulness. We leven tegenwoordig in een rush. Alles vliegt voorbij en we staan niet stil in het moment. Heb je een promotie binnen? Dan is het vaak gefeliciteerd, hup en door. Maar blijf even staan en geniet van het uitzicht!

Een volgende stap, waarbij je aan het handje wordt genomen, is een Lifestyle Coach. Moniqueoach is een echte aanrader! Zij helpt je graag met substantiële vragen. De drie kernvragen zijn wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Aan de hand van de antwoorden op die vragen gaan jullie samen een stappenplan maken en ga jij ermee aan de slag om meer uit jezelf te halen. Je wordt er dus alleen maar rijker van!

Wil je meer de creatieve kant op, dan kun je ook een kookcursus volgen of op fotografie gaan. Begin een website, leer klassiek dansen of verdiep je in hoe voeding je kan helpen om meer uit jezelf te halen. Het is nooit slecht om jezelf vrijwillig in je eigen vrije tijd in onderwerpen te verdiepen die je boeien.

  1. Probeer een nieuwe sport

probeer een nieuwe sportHet maakt niet uit of je al jaren braaf gaat sporten of je er nu mee wilt beginnen omdat je er gezondheidsvoordelen uit kan halen, verandering van spijs doet eten. Niet alleen daag je je lijf uit en boek je weer vooruitgang, je hersenen worden ook gestimuleerd om iets nieuws te leren. Je leert misschien wel nieuwe mensen kennen, je moet technieken leren die je eerder nog nooit hebt gedaan en je ontdekt misschien wel je nieuwe grote liefde op bewegingsvlak. Ga wandelen, duiken, bootcampen of hardlopen. Als je maar iets doet wat je nog niet eerder hebt gedaan.

  1. Probeer nieuwe recepten

Ga die keuken in en daag je smaakpapillen uit. Door nieuwe recepten en ingrediënten te gebruiken, zul je meer en meer leren. Misschien fabriceer je zelf wel iets dat heerlijk is en een nieuw familierecept wordt?

  1. Zeg nee en blijf erbij

Je moet helemaal niks! Dat is misschien wel de beste les ooit. Heb je geen zin in die ene vriend, in dat ene uitje of in die ene collega, zeg dan gewoon nee. Je hoeft niet iedereen en alles leuk te vinden, voor je te paaien en er tijd voor te maken. Ga je er met tegenzin in, dan merkt de ander dat en zal het gesprek er niet beter op worden. Jij wordt er niet gelukkiger van. De tweede les die erachter aankomt is dat je jezelf niet eens uit hoeft te leggen. Wij zijn namelijk geneigd om de ander gelijk uit te leggen waarom we nee zeggen, omdat we bang zijn voor een negatieve reactie. Maar de meeste mensen zullen er niet eens naar vragen en je nee accepteren. Stop ook met smoesjes verzinnen. Als je geen zin hebt om met iemand koffie te drinken, wees dan eerlijk. Zeg vandaag niet. Of nooit niet, maar houd niemand aan het lijntje, want daarmee kwets alleen maar mensen.

En nu jij!

Wat heb jij voor uitdagingen voor jezelf gezet? Deel het met ons in de reacties hieronder!

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Boeren taart
Lunch

Boeren taart

Een keer wat anders! Wanneer je de boeren taart eens als ontbijt wilt proberen, kan je dit het beste op een

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches