5 makkelijke tussendoortjes

Elke dinsdag ben ik vrij van mijn kantoorbaan en heb ik alle tijd om lekker in huis te rommelen, boodschappen te doen en mijn eten voor de rest van de week voor te bereiden. Vaak zoek ik dan naar makkelijke recepten die zich bijna vanzelf klaarmaken. Want ook al heb ik de hele dag de tijd, ik heb ook nog wat anders te doen dan uren in de keuken te staan!

Multifunctioneel

De voorwaarden voor verantwoorde, maar snel gemaakte tussendoortjes zijn, dat ze binnen 10 minuten klaar moeten zijn, niet te veel ingrediënten moeten bevatten en ook niet te wereld moeten kosten. Iets wat ik ook altijd fijn vind, is, als de snackies er dan ook nog leuk uitzien ook. Zo ben ik bijvoorbeeld gek op mijn Blauwe bessen muffins.

Daarom heb ik hier nog vijf makkelijke tussendoortjes die ik vaak bij me heb als ik naar kantoor moet.

Yoghurt met fruit

5 makkelijke tussendoortjes

Fijn, die glazen met schroefdeksel, want dan lekt er niets in je tas. Je kunt ze in alle maten en kleuren kopen en ze zijn spotgoedkoop! Ik neem voor mijn tweede ontbijt, oftewel eerste tussendoortje, vaak yoghurt of kwark mee. Snij een halve appel of banaan erin of ga voor bosvruchten. Elk fruit dat zoet is, doet het goed. Doe die als eerste in het glas (want als ze bovenop liggen, worden ze misschien ondanks deksel alsnog bruin en oud), gooi er yoghurt overheen en klaar is Kees. Als je het nog een beetje op wilt pimpen, kun je eerst honing door de yoghurt roeren, kaneel erboven op strooien of een paar lepels muesli of cruesli tussen het fruit en de yoghurt doen. Bewaar dit tussendoortje in de koelkast en you’re ready to go.

Bananensandwich

Deze is even geleden, maar ow zo lekker! Snij een banaan in plakjes, smeer pindakaas op een kant en doe aan de andere kant een plak banaan, waardoor je een sandwich krijgt. Het is wel een beetje gefriemel, dus je zou vieze handen kunnen krijgen. De pindakaas wil namelijk niet zo makkelijk op de banaan blijven plakken als je hem uitsmeert. Key is om de pindakaas met een theelepel erop te smeren en niet te weinig te gebruiken.

Een variatie hierop is om een appel te nemen in plaats van een banaan.

Overnight oatmeals

5 makkelijke tussendoortjes

Dit tussendoortje is iets meer werk dan de yoghurt met fruit, maar alsnog snel in elkaar gezet.

Brak een rijpe banaan in een kom, neem nu een glas met deksel zoals hierboven omschreven en vul hem tot ongeveer de helft met havermout. Gooi de havermout in de kom. Neem nu je melk naar keuze (ik heb altijd amandelmelk), vul hiermee het glas ook tot de helft en gooi dat ook in de kom. Roer nu het goedje goed door elkaar. Nu kun je ervoor kiezen om het zo te laten, de inhoud van de kom in het glas te gieten en overnacht in de koelkast te zetten. Ikzelf roer er altijd nog wat fruit doorheen voordat ik het goedje in het glas kiep. Ook dit kun je nog lekkerder maken met honing, agavesiroop en kaneel.

Ei

Of nou gekookt of geroerd, ei is altijd goed. Als je ze kookt, kun ze makkelijk al thuis schillen en in een bakje meenemen. Ze blijven nog best lang goed. Om ze op te spicen kun je er thuis al kruiden opdoen, zoals zout, paprikapoeder en peper.

Geroerd kun ze natuurlijk ook een lekkere twist geven door na het bakken tomaat en komkommer eraan toe te voegen, er spekjes doorheen te roeren of zelfs een beetje kaas erop te laten smelten. Houd dit tussendoortje echter klein, het is geen hele maaltijd

Kiprolletjes

5 makkelijke tussendoortjes


Die neem ik deze week weer mee op werk. Je hebt kipfilet nodig dat je eigenlijk op je brood legt, roomkaas en paprika. Snij eerst de paprika in dunne stroken, gooi daarna wat roomkaas op het kipfilet, paprika erop en rollen maar. Als het niet lekker aansluit, kun je de rol steviger maken door er nog een plak kipfilet omheen te wikkelen.

 

5 makkelijke tussendoortjes

Ben je opzoek naar nog meer recepten, kijk dan eens in deze receptenbijbel.

Heb jij nog lekkere tussendoortjes die je graag maakt? Deel het met ons in de reacties hieronder!

Mis niets!

Ben je benieuwd naar nog meer recepten en wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op FacebookInsta en Pinterest.

Over LumaGym

Over mij

Heb je vandaag al je dosis energie gehad? Ik ben Maria en ooit begonnen met deze website, omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren. Vooral op het gebied van sport, voeding en gezondheid!​

Op zoek naar een specifiek artikel?

Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je lekkerder in je vel zitten met energie voor 10? Geef je lichaam, ziel en geest dan die 5 minuten per week me-time en schrijf je in!

Deze site bevat affiliatelinks. Wanneer je een product koopt, zal het je niet meer kosten dan gewoonlijk, maar krijg ik hiervan wel een kleine commissie.

Bevalt je dit artikel? Deel het dan! :)

Deel op facebook
Deel op pinterest
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op twitter
Deel op linkedin

2 reacties op “5 makkelijke tussendoortjes”

  1. Vladislav Webster

    Bedankt, dit is erg coole voedingsgerelateerde informatie. Zeer nuttig voor mij.

  2. Super zeg! Dank je wel voor je leuke bericht. Ik zal eens kijken dat ik meer van dit soort makkelijke recepten ga maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Boeren taart
Lunch

Boeren taart

Een keer wat anders! Wanneer je de boeren taart eens als ontbijt wilt proberen, kan je dit het beste op een

Lees verder »
Scroll naar top
Luna Maria draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches